"Zájem o něj měly kluby z Polska a Česka, ale obě strany máme pocit, že tato mise ještě není u konce a že máme před sebou další cíle," řekl sportovní manažer Žiliny Karol Belaník. "Pokračování spolupráce s trenérem Gulou byla pro nás absolutní priorita. Jeho cena je pro mě nevyčíslitelná," dodal.

Připustil však, že pokud by Gula v budoucnu dostal nabídku od jiného klubu, která by ho lákala, nebude mu Žilina v odchodu bránit. "Má slovo od majitele, že pokud pro něj bude v budoucnu nějaká výzva lákavá, tak jsme ochotni s ním diskutovat o uvolnění," dodal Belaník.

Jedenačtyřicetiletý Gula vede Žilinu od roku 2013. Na kontě má zatím jen druhé místo v sezoně 2014/15. Velké úspěchy však slaví hlavně se začleňováním odchovanců, které se Žilině daří prodávat do zahraničí. Nyní chce úspěšnou spolupráci korunovat titulem. Po 11 kolech má tým v čele tabulky už šestibodový náskok.

Spartě tak odpadl jeden z vážných kandidátů na post trenéra, kde dočasně zaskakuje David Holoubek. Vedle Guly jednala i s Jindřichem Trpišovským, nedohodla se však s Libercem na jeho uvolnění.

TAKÉ ČTĚTE: Ze zákulisí Martina Mlse: Odmítá se Sparta? Úplně klidně!