Další zajímavý soupeř z elitní evropské ligy, na stadionu přes dvanáct tisíc fanoušků. Takhle nevypadá tuctová příprava. Slavia se v generálce na novou sezonu představila proti Nice. Třetí tým loňského ročníku francouzské ligy sice nepřivezl největší hvězdy Balotelliho či Danteho, výhra 4:1 však naladila sešívané velmi pěkně na start nové sezony.

Fotbalisté Slavie. Ilustrační foto.
Slavia získala další skalp, Sparta se rehabilitovala

Domácí si pár šancí vypracovali

Stejně jako proti Krasnodaru a West Bromwichi inkasovali slávisté jako první. Olivier Boscagli se nikým nehlídán prosadil hlavou po přímém kopu. „V pohárových zápasech si takovou chybu nemůžeme dovolit,“ okomentoval situaci trenér Jaroslav Šilhavý.

Mistr české ligy tak opět musel bušit do defenzivních vrat soupeře. Domácí si pár šancí do konce prvního poločasu vypracovali. Rovnou do dvou zajímavých příležitostí se dostal Frydrych, jednou hrozil Škoda, vyrovnávací gól však nepřišel.

Kanonáda ve druhé půli

Nevýrazný první poločas byl zapomenut během úvodní pětiminutovky toho druhého. V hlavní roli Milan Škoda. Nejprve proměněná penalta po ruce ve vápně. A poté zabijácké zakončení po skvělé akci Van Burena. „Mick mě našel výborně. Dnes odehrál fantastický zápas,“ pochválil parťáka Milan Škoda.

Slavia převzala iniciativu, napadala vysoko rozehrávku soupeře, což vedlo k další brance. Ngadeu vybojoval míč ve středu pole, zatáhl ho do vápna, kde ho předložil do výhodnější pozice Van Burenovi. Holandský záložník mířil přesně. „Dnešní zápas nám zvedl sebevědomí, taková výhra nám může jen pomoct,“ řekl úspěšný střelec.

Hráči Slavie.
Nedělní generálku Slavie zpestří rebel Balotelli

Domácí završili skóre v 78. minutě a opět se blýskl Mick Van Buren, který byl na konci krásné kombinace po přímém kopu. „Snažím se vždy předvést to nejlepší, což se mi dnes podařilo. Doufám, že mi takový výkon pomůže do základu,“ prohlásil hrdina utkání.

Příprava bez porážky

Slávisté ukončili úspěšné předsezonní období čtvrtou výhrou ze sedmi zápasů. Porážku neokusili ani jednou. „Výkon šel oproti poslednímu domácímu utkání proti Celticu nahoru, což mě moc těší. Výborně se předvedli Škoda a Van Buren. Stále však jde jen o přípravu, nehrálo se o body či postup. Nechceme výsledek nějak přeceňovat, ale skalp Nice je každopádně cenný. Je radost hrát s takovými týmy. Naše kvalita tím může jít jen nahoru,“ uvedl kouč domácích.

Hráči Sparty.
Sparta a Mladá Boleslav: Cesta na Balkán, či do Kazachstánu

Široká slávistická soupiska projde v nejbližších dnech úpravami, někteří hráči zamíří na hostování. „Kádr budeme finalizovat s vedením, na hostování určitě půjde Holík, který se vrátil z ME „devatenáctek“. V tuto chvíli by tu pro něj nebylo místo a pro jeho růst je důležité, aby někde hrál,“ dodal Šilhavý.

Slavia Nice 4:1
Branky: 47. z pen. a 50. Škoda, 69. a 78. Van Buren 8. Boscagli.

Sestava Slavie:

1. poločas: Laštůvka Frydrych, Jugas, Deli, Bořil Souček Danny, Hušbauer, Rotaň, Zmrhal Škoda.

2. poločas: Laštůvka Bořil (84. Alvir), Jugas (84. Tecl), Deli (84. Bílek), Švento Ngadeu Van Buren, Altintop, Ščuk, Danny (68. Trubač) Škoda (60. Mešanovič).

Diváci: 12 138.