„Jsem za to rád, ale těch kapitánů je tady víc. Chyběl Laty, Škoďák, tohle byl fakt jen záskok," řekl Bílek novinářům. „Párkrát už jsem kapitánem byl, ale jestli jsem dal i gól, to si fakt nevzpomínám," dodal s úsměvem dvaatřicetiletý stoper.

Jeho trefa tři minuty před koncem poločasu po rohovém kopu byla kuriózní a pomohl mu k ní brněnský brankář Dušan Melichárek. „Šel jsem na první tyč a přeletělo mě to. Řekl jsem si, že to budu dohrávat. Suk (Souček) vyhrál hlavu, tak jsem tam šel. Trochu jsem se lekl, možná díky tomu to do mě brankář vyrazil a byl to gól," podotkl Bílek.

Hned po gólu běžel za vedoucím mužstva Stanislavem Vlčkem. „Standa mi před zápasem připravoval kopačky a trošku mi předpověděl, že dám gól. Tak jsem mu za to musel poděkovat," řekl Bílek.

Splacená důvěra

Gólem splatil důvěru trenéra Uhrina. Ten mu dal nakonec přednost před Latkou, který neabsolvoval naplno úplně celou přípravu. „Je to taková ošemetná situace, protože Laty je můj kamarád a je to výborný fotbalista. Na druhou stranu se řešilo jen já a Laty, přitom je tady ještě Míša Frydrych, který nám všem tady jednou vytře zrak. Ještě uvidíte, je to výborný kopáč," řekl Bílek na adresu mladého obránce.

Nemyslí si, že by si brankou upevnil pozici v základní sestavě. „Ne ne, ve fotbale je to všechno hrozně rychlé. Dneska jsem sice dal gól, ale příště tam být nemusím," mínil Bílek.

Ve hře Slavie, která v zimě angažovala osm posil, viděl nedostatky. „Ještě to nebyl zdaleka optimální výkon. Protože to byl první zápas, bylo tam hodně nervozity. Očekávání od fanoušků i veřejnosti bylo veliké a možná nám to svazovalo nohy. Noví kluci ale ukázali, že sem dobře zapadli, že mají kvalitu. Myslím, že to půjde ještě nahoru," uvedl Bílek.

Potěšila ho návštěva v Edenu přes dvanáct tisíc diváků. „Fanoušci byli super a doufám, že jednou to tady vyprodáme. Nejen na Spartu, ale i na jiné kluby," uvedl. Slavia se díky výhře posunula před Liberec na čtvrté místo, které znamená poháry. „Ambice Slavie jsou teď veliké. Musíme vyhrávat jako doma, tak i venku. Takže to čtvrté místo je pořád málo," dodal Bílek.

Čtěte také: Slavia v úvodu jara zdolala Brno a poskočila na čtvrté místo ligy