Pražané rozhodli o sobotní výhře třemi góly už v úvodní půlhodině, kdy skórovali Milan Škoda, Jan Sýkora a Josef Hušbauer. Po pauze dal jako střídající hráč hattrick Kamerunec Michael Ngadeu, trefili se i Bosňan Muris Mešanovič a Jan Bořil, čestný úspěch domácích zaznamenal Josef Divíšek. Příbram utrpěla druhou jarní porážku a na nesestupové příčky ztrácí už sedm bodů.

Čtěte také: Bohemians remizovali se Slováckem a na gól čekají 446 minut

V souboji dvou týmů kraloval favorit 

Slavia si zapsala do dějin soutěže nejvyšší venkovní výhru a na jediný gól se přiblížila rekordu ligy, který drží ze sezony 1995/96 výhrou 9:1 nad Uherským Hradištěm. Nedávný mistr Afriky Ngadeu si odpykal trest za čtyři žluté karty, slávistický trenér Šilhavý jej ale v úvodu nechal na lavičce a nasadil stejnou sestavu jako v prvním vítězném jarním kole s Jihlavou. Domácí kouč Tobiáš naopak musel improvizovat, neboť kvůli dohodě klubů nemohli nastoupit posily Bazal s Linhartem.

V souboji příbramské nejhorší ligové obrany se slávistickým nejlepším útokem kraloval favorit. V osmé minutě poslal Sýkora přízemní centr před bránu a Škoda pohotově překonal domácího gólmana Hrušku. Reprezentační kanonýr se trefil popáté za poslední tři kola a jedenáctou brankou se osamostatnil v čele tabulky ligových střelců.

Hušbauer zamířil přesně k tyči 

V 17. minutě hosté podporovaní početnou skupinou fanoušků vedli už 2:0. Z levé strany zacentroval Zmrhal a Sýkora se díky přesné hlavičce dočkal první soutěžní trefy ve slávistickém dresu po příchodu z Liberce. V 29. minutě po Frydrychově autu prodloužil míč Škoda a bývalý příbramský hráč Hušbauer s trochou štěstí zamířil přesně k tyči.

Po přestávce si Ngadeu, který byla na hřišti místo střídajícího Škody jen čtyři minuty, naběhl na centr z rohu a hlavou nedal Hruškovi šanci. Až poté se prosadila i Příbram, Divíšek v 59. minutě po narážečce s Rezkem zamířil přesně do horního rohu.

Čtěte také: Dukla remizovala s Karvinou a doma popáté za sebou nevyhrála

Ngadeu je ve velké formě 

Slávisté však rychle odpověděli a po třetí Sýkorově gólové asistenci v utkání doklepl míč v 61. minutě do prázdné branky Mešanovič. Ngadeu se vrátil z afrického šampionátu ve velké formě. V 73. minutě nejprve technickou ranou z dálky zvýšil na 6:1 a v 79. minutě z penalty zkompletoval svůj premiérový hattrick v české lize. V 82. minutě kanonádu završil střídající Bořil.