„Za postup v Evropské lize jsme rádi, je to pro nás samozřejmě vzpruha. Se Zlínem hrajeme doma, takže máme jasný cíl vyhrát. Nic jiného není, nic jiného nebereme," řekl trenér Slavie Dušan Uhrin mladší.

Jeho celek chce navázat na povedený závěr minulé ligové sezony. Slávisté v nejvyšší soutěži osmkrát za sebou neprohráli a v posledních dvou domácích zápasech dali při výhře pokaždé pět branek.

Zlin čeká v Edenu obtížný úkol

„Musíme to postavit tak, abychom byli zaprvé čerství, zadruhé abychom Zlín porazili. Nejsme na tenhle (pohárový) rytmus ani tak zvyklí, musíme se to naučit. V lize jsme na konci minulé sezony hráli dobře a musíme to jen potvrzovat," dodal Uhrin.

Zlín vstoupil do sezony výhrou, ale v Edenu ho čeká velmi obtížný úkol. Se Slavií totiž osmkrát za sebou prohrál a už 458 minut jí nedokázal dát gól. Z posledních jedenácti soubojů uhrál s červenobílými jen bod.

Slávia je favoritem

„Hodně nám psychicky pomohl úspěšný vstup do ligy podložený vítězstvím nad Příbramí. Slavia výrazně posílila a je po úspěšném tažení v Evropské lize favoritem. Pokusíme se jí ale tuto roli znepříjemnit," uvedl trenér Zlína Bohumil Páník.

„Náš soupeř je silný hlavně v útočné fázi, rozhodně ale nejedeme do Prahy s poraženeckou náladou. Pokud nebudeme v obraně zbytečně chybovat a nenabídneme soupeři laciné šance, můžeme pomýšlet na dobrý výsledek," doplnil Páník.

Zápas v Edenu začne v pondělí v 18.00.

Čtěte také: Žižkov se vrátil do druhé ligy domácí remízou s Táborskem