Zápas se rozjížděl pozvolna, ale po půl hodině hry se začali domácí dostávat do tlaku. Ve 32. minutě se buldočím způsobem prosadil Pospěch, hned z dalšího útoku se parádně trefil Jarolím a rázem to bylo 2:0. A v sešívaném táboře mohlo být ještě veseleji, hned z dalšího útoku napálil skluzem povedenou Trubilovo přihrávku do břevna Hora.

„Po Liberci byla v šatně dobrá nálada. Kluci na výhru dlouho čekali, hodně jsme se hecovali a byli v malé euforii. Věřili jsme si. Jsme rádi, že jsme proti Teplicím předvedli dobrou hru a čtyřikrát se trefili. Věřím, že to půjde i dál,“ říká útočník Slavie Zbyněk Pospěch. Ten se trefil už ve druhém zápase v řadě.

„Rozjížděli jsme se pozvolna, druhá část první půle nám vyšla a dvě rychlé branky nám pomohly. V šatně jsem hráče upozorňoval, že stav 2:0 je ošidný a ještě to bude těžké,“ hodnotil poločas domácí kouč Michal Petrouš.

Teplice se dostaly zpět do hry v 61. minutě, kdy domácí čekali, že rozhodčí přeruší hru, když na trávníku ležel Janda, ale hrálo se dál a Mahmutovič snížil.

Rozhodly ale standardní situace domácích, v 66. minutě vrátil dvoubrankový náskok sešívaným svým druhým gólem v utkání Jarolím.

„Jsem rád, že jsme to zvládli. Kdy se mi podařilo vstřelit dva góly už ani nepamatuju. Je to příjemný,“ usmíval se šťastný střelec.

Třetí gól Teplice položil a zbytek zápasu si slávisté s fanoušky užívali. Na konečných 4:1 pak pečetil pěknou střelou z dálky střídající Milutinovič.

„Prohráli jsme si to v prvním poločase, domácí nás předčili ve všech směrech. Zejména v bojovnosti a v touze po vítězství. S přístupem některých hráčů jsem hodně nespokojen.Domácí zaslouženě vyhráli a potvrdili výbornou jarní formu,“ uznal kvality soupeře teplický kouč Jiří Plíšek.

Narazil tak na fakt, že na jaře se Slavii daří. Po remíze s Brnem 1:1 si připsali skalp Liberce a nyní i Teplic. Z devíti možných bodů jich tak vybojovala sedm.

„Určitě jsme spokojení. Doufal jsem, že dobrou přípravu kluci potvrdí i v lize. Remíza s Brnem nás trochu přibrzdila, ale dál jsme poctivě trénovalia říkali si, že to přijde. A zatím to funguje. Hlavně aby to vydrželo co nejdéle,“ pokyvoval trenér Petrouš hlavou.

Sešívaní se tak úspěšně vzdalují ze sestupových vod. V dalším kole jedou do Olomouce.

Jak šly minuty?

1. poločas

1. minuta: Mahmutovič (Teplice) pálil vysoko nad

14. minuta: rychlá kombinace domácích, Dostálovo střelu obrana zblokovala

16. minuta: Janda (Slavia) střílel z nadějné pozice těsně vedle

25. minuta: tlak domácích se začíná stupňovat, vždy ale chybí finální přihrávka

32. minuta: Slavia vede 1:0. Koreš poslal lob na Pospěcha, ten si obhodil brankáře Slavíka a ač tísněn obráncem, dotlačil míč do sítě

34. minuta: k míči se vápně dostal volný Jarolím a jeho tvrdá střela končí v síti – 2:0

35. minuta: a mohlo být ještě veseleji, Hora (Slavia) poslal parádní Trubilovo přihrávku do břevna

36. minuta: po rohovém kopu hlavičkoval Lácha (Teplice) těsně nad

45. minuta: domácí se dostávali do přečíslení, Hora ale nedokázal přesně přihrát

2. poločas

56. minuta: Čelůstkovo (Slavia) teč vyrazil Slavík k Horovi a ten přestřelil

61. minuta: Janda (Slavia) zůstal ležet na trávníku, rozhodčí ovšem nepřerušil hru a Mahmutovič se střelou z otočky prosadil – 2:1

66. minuta: Koreš (Slavia) poslal míč z trestného kopu do vápna, tam jej hlavou nadzvedl Jarolím a míč zapadl až do branky – 3:1

72. minuta: Černého (Slavia) střelu Slavík pohodlně chytá

73. minuta: Mahmutovič (Teplice) nebezpečně pálil, Vaniak míč vyrazil ke Kalivodovi, ale jeho dorážka byla slabá

75. minuta: Kalivoda (Teplice) pálil pěkně, ale těsně vedle

88. minuta: Vlčkovu (Slavia) střelu obrana zblokovala, míč se odrazil k Milutinovičovi a ten jej z dálky nádhernou střelou poslal do sítě. Brankář Slavík se jen smutně ohlédl