„Představovali jsem si to jinak, že se o to porveme víc. Takhle se prostě o body nehraje. Jsme bázliví, naši hráči umí hrát fotbal, ale aby se schovávali a nešlo jim přihrát od obrany, to takhle nejde," řekl na tiskové konferenci trenér Slavie Dušan Uhrin mladší.

Do první šance se ve třetí minutě dostali Bohemians, ale Havlovu střelu v šestnáctce na poslední chvíli zblokoval Bílek. Na druhé straně tečovanou ránu Mešanoviče vytěsnil brankář Zlámal na roh.

Domácí však byli aktivnější a ve 20. minutě jim k vedoucí trefě chyběly centimetry, když Schick po Mosquerově centru trefil z voleje tyčku. Z přečíslení poté mohla udeřit Slavia. Mešanovičovu střelu však Zlámal vyboxoval a dorážející Škoda vysoko přestřelil.

Přerušení kvůli fanouškům

Zajímavé derby pokazili hostující fanoušci, kteří ve svém sektoru používali dýmovnice, a když jedna z nich dopadla i na hrací plochu, rozhodčí Jech utkání na chvíli přerušil.

„V prvním poločase jsme hodně akcí běhali po levé straně a příležitosti tam byly. Schick měl hezké zakončení, ale bohužel tam stála tyč. Byli jsme hodně pozorní, snažili se kombinovat, ale byl to hodně náročný zápas," konstatoval kouč Bohemians Roman Pivarník.

Slavia si zřejmě největší příležitost vypracovala v 53. minutě. Mešanovič se po rychlé kombinaci se Škodou dostal k odraženému míči a tečovaným pokusem zblízka napálil břevno. „Já jsem to trefil placírkou, ale bohužel za mnou stál bek a vyrazil to do břevna. Myslím, že to šlo na bránu, ale bohužel to tečoval," popsal akci Muris Mešanovič.

Švecova akrobatická rána

Bohemians se po změně stran do zakončení tolik nedostávali. Z dálky to zkusil Švec, který hostuje právě ze Slavie, ale Pavlenka jeho přízemní pokus bez problémů chytil.

Slávistický gólman vyhrál i druhý vzájemný souboj čtvrt hodiny před koncem, kdy zblízka reflexivně vyrazil Švecovu akrobatickou ránu po standardní situaci. „Určitě pro mě bylo nepříjemné nastoupit proti Slavii. Ale teď chci dělat co nejlepší výsledky s Bohemkou. Kdyby padnul gól, tak by padnul," uvedl Michal Švec.

V závěru ještě Zlámal včasným vyběhnutím sebral míč před Škodou, takže vršovické derby potřetí za sebou skončilo remízou. „Nejsem spokojený s ofenzivou, to je pro mě málo. Hráče nabádáme k tomu, aby byli aktivní, šli do křídla a hráli roztaženou hru. Neviděl jsem tam dnes žádnou odvahu," dodal Uhrin.

Desátí „Klokani" se v tabulce dostali na třicet bodů a udělali další krok k záchraně.

Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha 0:0

Rozhodčí: Jech - Moláček, Pochylý. ŽK: Jirásek - Mihalík, Hušbauer, Bořil. Diváci: 5000 (vyprodáno).

Bohemians: Zlámal - Čögley, Krch, Šmíd, Havel - Švec - Acosta, Bartek (90. Gajič), Jirásek, Mosquera - Schick (67. Akulinin). Trenér: Pivarník.

Slavia: Pavlenka - Bořil, Bílek, Deli, Frydrych - Mihalík (68. Zmrhal), Souček, Hušbauer (88. Piták), Barák - Mešanovič (68. Kenija), Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Čtěte také: Konkurz končí, Bohemians 1905 vyrovnali dluhy svého předchůdce