Velkou zásluhu na tom má také jednadvacetiletý záložník Michal Hubínek, který patří k oporám klubu z Ďolíčku. „Daří se mi, ale to je tím, že se daří celému týmu," říká skromně. Úvod sezony neměla Bohemka vůbec dobrý. Po čtyřech kolech se krčila u dna tabulky s jediným bodem, ale pak se nadechla k velké jízdě.

Bohemka je v parádní formě 

„Sedla si sestava i herní styl, který chceme praktikovat. Myslím, že nám všechno funguje a daří se nám," těší Hubínka. Reprezentační přestávka zastihla Bohemku v parádní formě.

„Doufám, že nám to ta pauze nepokazí. Vliv to mít může, ale výraznější ne. My budeme pořád pokračovat v tom, co jsme předváděli v posledních zápasech," říká člen reprezentační jednadvacítky. A právě v jejím dresu si užil postupové oslavy na evropský šampionát této věkové kategorie.

Mladé Euro se bude hrát v Polsku 

„Oslavy byly příjemné," usmívá se. Po vítězství lvíčat nad Arménií se čekalo, jestli nevyhraje Belgie v Černé Hoře a neodsune český tým do baráže. Ale to se nestalo, Belgičané padli 0:3. „Na hřišti jsme o tom výsledku samozřejmě nevěděli, oni začali až po nás. Když jsem ale v 80. minutě střídal, tak mi kluci říkali, že už prohrává 0:3. Chyběl ještě poločas, ale už to vypadalo, že nás čeká krásný večer," vrací se k vítězné tečce za kvalifikací.

Tu si český tým trochu zkomplikoval prohrou v Belgii, po které to právě jejich soupeři měli ve svých rukách. „Upřímně, nečekal jsem, že Belgie ztratí nějaké body. Proti nám ukázala fotbalovou i morální sílu a myslel jsem si, že už to udrží a nás, když porazíme Moldavsko, bude čekat baráž. Takhle je to ale daleko krásnější," neskrývá spokojenost. A těší se na vrchol kariéry, „mladé" Euro se bude hrát příští rok v Polsku.

Bohemku čeká bitva s Mladou Boleslaví

„Bude to samozřejmě vrchol mojí kariéry. V týmu je velice dobré prostředí, které začíná u trenéra a ten to přenáší na nás. V reprezentaci to funguje skvěle," říká a nabízí se tak otázka, jestli by si to nechtěli vyměnit s trápícím se áčkem. „To zas ne, tam je fotbal úplně jiný. Jestli ale budeme pokračovat v takových výkonech, tak věřím, že se tam někdo z nás dostane."

Zpátky k Bohemce. Tu v pátek večer čeká domácí bitva s Mladou Boleslaví, která je jen o skóre druhá. „Bude to těžký soupeř a musíme se na něj pořádně připravit. Boleslav má výborné mužstvo, ale my se pokusíme vymáčknout ze sebe to nejlepší a věřím, že zvítězíme," vzkazuje fanouškům mladík, o kterém v budoucnu ještě určitě uslyšíme.

Jízda Bohemky5. kolo: B Jablonec 2:0
6. kolo: B Brno 3:0
7. kolo: Dukla B 4:1
8. kolo: B Příbram 1:0
9. kolo: Jihlava B 0:2

Čtěte také: Sparta má smůlu. Žádaný trenér Gula zůstává v Žilině