„Skočilo to a doufám, že to bude vidět. Borec na konec, no… Tohle musím dát. Ale takové jsou teďko dny, každý zápas mám jednu dvě šance a bohužel," řekl novinářům Bednář.

Za deset minut už se hosté prosadili. Štípek obešel několik obránců a jeho zpětná přihrávka se od kapitána Dukly Hanouska smolně odrazila do sítě. „Hledal jsem tam Bedýnku (Bednáře). Já moc těch gólů nedávám, tak jsem doufal, že mi aspoň připíšou tenhle. Byl to nakonec vlastňák, ale to je mi úplně jedno, hlavně, že to tam padlo," uvedl Štípek.

Za Pražany mohl odpovědět Berger, ale střelou na zadní tyč těsně minul. Krátce před pauzou se vytáhnul příbramský brankář Hruška, který vyrazil dalekonosný tečovaný pokus Považance.

„My jsme si to ztížili sami. V první půli jsme byli dost nepřesní, i takové zajištění po ztrátě míče od nás nebylo úplně dobré. Kvůli tomu jsme pouštěli Příbram do rychlých protiútoků, které ona využívala," litoval kouč Dukly Luboš Kozel.

Obrana Příbrami odolala

Dukla - Příbram: Aldin Čajič a Martin SusDukla začala druhý poločas aktivněji a v 52. minutě už vedla na rohy 10:1. Obrana Příbrami, která byla s 26 inkasovanými góly nejhorší v lize, však odolávala a střely na Hrušku dlouho nepouštěla. „Ve druhém poločase domácí stupňovali tempo a hráli výborný kombinační fotbal. Hrálo se hodně ve středu hřiště. My jsme pracovali, naše hráče to stálo nesmírné množství sil," přiznal příbramský trenér Pavel Tobiáš.

Tlak domácího týmu zesílil v 75. minutě. Hruška nejprve jen sledoval, jak jeho levou tyčku míjí halfvolej Hanouska a o chvíli později hostující gólman a z růžku výborně vyškrábnul ránu Bergera. Ze závěrečného tlaku už dejvický tým nic nevytěžil. „Sahali jsme aspoň po vyrovnání, ale bohužel jsme se tím protrápili až do konce a nemáme ani bod," prohlásil Kozel.

Dukla tak potřetí za sebou v lize nedala Příbrami gól a ukončila sérii čtyř kol bez porážky. Středočeši venku podruhé v řadě naplno bodovali a neinkasovali. „Jsem hrdý na hráče, že k tomu takhle přistoupili, utkání nebylo jednoduché a soupeř byl hodně kvalitní. Tyhle body pro nás mají cenu zlata," dodal Tobiáš.

Dukla - Příbram: Roman Bednář a jeho zpracování míče

Dukla Praha – 1. FK Příbram 0:1 (0:1)

Branka: 26. vlastní Hanousek. Rozhodčí: Ardeleánu – Mencl, Pochylý. ŽK: Krmenčík, Vrzal, Jakub Mareš, Miloševič, Berger – Dosoudil, Bednář, Zápotočný. Diváci: 1521.

Dukla: F. Rada – Miloševič, Jeřábek, Gorkšs, Vrzal – Považanec (72. Jakub Mareš), Marek Hanousek, Daniel Tetour (46. Beauguel) – Berger, Krmenčík, Čajič. Trenér: Kozel.

Příbram: Hruška – Sus, Dosoudil, Zápotočný, Divíšek – Tregler, Hnaníček – Pilík (90. Brandner), Barák (72. Suchan), Štípek (78. Jiří Mareš) – Bednář. Trenér: Tobiáš.