Nejdříve se na něj v kabině snesla vlna kritiky, když neuhlídal slavistického stopera Trappa a ten dostal míč za záda gólmana Blažka. Nakonec se ale útočník Bony Wilfried přece jen stal sparťanským hrdinou. Těsně před koncem rozhodl svou důraznou hlavou derby se Slavií. „Je to krásný pocit,“ svěřil se lámanou češtinou.

O derby Slavie se Spartou čtěte ZDE.

Jaký to je pocit svým gólem porazit největšího rivala Sparty na jeho hřišti?

Je to krásný pocit. Dobrý. (úsměv) chtěli jsme tady vyhrát jako tým a to se povedlo.

Znovu jste svou brankou rozhodl o vítězství svého týmu. Už po několikáté v této sezoně …


Je to dobře. Ale musím říci, že to bylo těžký. Derby je derby. Museli jsme vyhrát a šli jsme za tím. Je jedno, kdo dal gól. Důležité jsou tři body.

Můžete popsat celou gólovou situaci?


Balon šel na levou stranu, kde ho převzal Kuba Podaný, a bylo jasné, že bude centrovat. Naběhl jsem si do vápna a čekal jsem. Věděl jsem, že balon přijde někam do míst, kde budu stát. Pak už jsem jen vyskočil a věděl, že musím balon zasáhnout hlavou. Nic jsem neviděl a jen trkl do balonu. Byla to poslední šance a i moje největší v zápase. Díky bohu, že to spadlo do branky.

O poločase to ale vypadalo, že Sparta v Edenu prohraje. Výkon z vaší strany nebyl vůbec dobrý. Byla v šatně bouřka?


Ne. Trenér nám říkal, že se hraje devadesát minut a jestli chceme vyhrát, musíme běhat víc než oni, vyhrávat souboje. A když budeme mít štěstí, tak to přijde.

Stal jste se hrdinou sparťanských fanoušků. Spoluhráči vás také chválili?


Kdepak. První gól jsme dostali kvůli mně. Trapp byl můj hráč. Měl jsem ho hlídat. Touhle chybou jsem dostal hlad po gólu a snažil se tlačit do branky. Doufám, že jsem to tím napravil.

Je pro vás tenhle vítězný gól jeden z nejdůležitějších v kariéře?


V poslední době jsem dával spoustu gólů, ale proti Slavii je to vítězný gól v derby. A to je důležité. Bylo mi jedno, kolik dám Slavii branek, hlavní bylo vyhrát.

Kolik chcete za sezonu nastřílet gólů?


Chci dávat, co nejvíc branek to jde. Když jsem na hřišti, myslím jen na góly. Bojuju, peru se o míče. Proti Slavii jsem se snažil, co to šlo.