Zatímco Slavia v minulém kole rozdrtila Příbram na její půdě 8:1, Plzeň jen remizovala ve Zlíně 0:0 a o bod přepustila týmu z Edenu vedoucí příčku v tabulce. Má však zápas k dobru.
„Jestli jsme favorit? To nevím. Plzeň v posledních letech bojovala každý rok o titul, v pohárech hráli velmi dobře, takže z toho pohledu je zkušenost jednoznačně na straně Plzně. V tom je Plzeň dál. Hráči jako Kozáčik, Hubník, Limberský se nepodělají z tlaku, jsou na něj zvyklí," řekl novinářům Šilhavý.

Čtěte také: Hráčem měsíce je slávista Sýkora, mezi trenéry zvítězil Šilhavý

Hráči zůstávají nohama na zemi 

„Pro nás hraje takovéto momentální rozpoložení, vstoupili jsme do jara velmi dobře. Někdo by třeba řekl, že to bylo s posledními dvěma týmy snadnější, ale s nikým to není snadné. Pro nás hraje nadšení, hlad po úspěchu, který tu dlouho nebyl, i fanoušci, kteří nás poženou dopředu. To vše by to mohlo trochu srovnat," mínil pětapadesátiletý trenér.

Jeho celek v posledním kole dosáhl na rekordní venkovní výhru 8:1, hráči ale podle něj zůstávají nohama na zemi. „Určitě to mírníme. Spíš brzdíme tu euforii, aby očekávání hráčů nebylo už teď moc veliké a pak v neděli to třeba nevyprchalo před zápasem. Jinak v tomhle utkání není potřeba slov. Motivace je veliká, už jen tím, co se kolem toho zápasu děje. Zájem je obrovský, dlouho to tu nebylo," uvedl Šilhavý.

Šilhavý převzal Slavii v září

Pokud by Slavia zvítězila, měla by na Plzeň už čtyřbodový náskok. „Určitá výhoda by to byla, nicméně si nemyslím, že tenhle zápas rozhodne o titulu. Ten tým se posune, ale je ještě spousta bodů, k cíli hodně kroků. Tímhle zápasem to nekončí," řekl Šilhavý.

Slavii převzal v září po porážce 1:3 na půdě Plzně a od té doby s ní ve čtrnácti kolech neprohrál. „Je to taková shoda náhod, že se to (s Plzní) takhle seběhlo. Věřím, že to jde pomalinku nahoru. Před půlrokem jsme měli pět bodů, dneska máme 41. Směřujeme někam do Evropy a takové zápasy, jako nás teď čeká, tam budou. Je to svátek a kdyby bylo víc takových zápasů, bylo by to super a všichni bychom se posouvali. Věřím, že to bude příprava na další velké zápasy, které nás čekají," uvedl Šilhavý.

Čtěte také: Fotbalový duel mezi Slávií a Plzní je vyprodaný. Možná padne rekord

Šilhavý prošel jako hráč několika kluby 

Těší ho, že má k dispozici kompletní kádr včetně nejlepšího střelce Milana Škody, který v Příbrami střídal. „Je možné, že k určité změně v sestavě oproti minulým kolům dojde," prohlásil rodák z Plzně. „Jako hráč jsem tam měl první ligový start, krátce jsem tam trénoval. Ale prošel jsem už tolika kluby, že by pomalu každý zápas musel být pro mě v tomhle zvláštní," dodal Šilhavý s úsměvem.