Znepokojuje vás tedy dění ve Spartě?

Dá se říct, že trochu ano. Fotbal je specifická oblast, ale u nás může fungovat jen za předpokladu, že posily budou odpovídat sumě, jaká za ně byla vynaložena.

Předpokládám, že se vám současný tým nelíbí…

Podívejte na loňský rok, kdy Spartu krátce vedl kouč David Holoubek. Nevím, jak to fungovalo v kabině, ale z ekonomického pohledu to byl nejlepší model, který české kluby mohou dělat.

Jak to myslíte?

Sparta dala šanci vlastním mladým hráčům. Třeba ne tak kvalitním a zkušeným, ale hráčům, kteří mají ambice a chuť se prát. Prav-děpodobnost úspěchu je potom mnohem větší.

Bavíme se ještě o finanční, nebo sportovní rovině?

Zůstaňme u peněz. Holoubek měl xkrát nižší plat, nedostal žádné velké posily. Ať si klub porovná náklady a úspěchy, vždyť se uspělo ve skupině Evropské ligy. 

Sparta za posledních dvanáct let vykázala ztrátu téměř 1,4 miliardy korun. Co vy na to?

Má to dvě roviny. Stát za takovou sumu postaví několik kilometrů dálnice či deset moderně vybavených základních škol. Ale jinde by to nestačilo ani na čtvrtinu hvězdného fotbalisty jako v případě Neymara. 

Takovou investici do zvučné posily by asi ani z principu šéf Sparty neudělal.

Co my víme. Někdo si koupí chatu, někdo zase fotbalový klub. To je případ Daniela Křetínského, který má Spartu jako hračku. Jen aby ho při těch strastech nepřestala bavit.