„Mohla to být veselejší premiéra. Rozhodně bych si to užil víc, kdybychom tady bodovali a měli lepší náladu do dalších bojů. Musíme teď doma porazit Zlín," řekl Pavlenka.

Mezi tyče mu pomohly Berkovcovy zdravotní problémy. „Při včerejším tréninku jsem si poranil šikmý břišní sval. Uvidím, jak dlouhou budu potřebovat pauzu. Věřím, že se brzy vrátím," uvedl Berkovec pro slávistické internetové stránky.

„Dozvěděl jsem se to v sobotu ráno. Čekám tady na šanci, takže jsem rád, že přišla. Ale na druhou stranu je mi zase líto, že se Berky zranil," podotkl Pavlenka.

'Byl to nezvyk'

Role dvojky, kterou měl v úvodu jara, pro něj byla nezvyklá. „Byl to nezvyk, přece jen dva roky jsem chytal v kuse a všechno. Ale s tím jsem do Slavie šel, že sem jdu bojovat, abych se o to popral a chytal," konstatoval Pavlenka.

Poprvé inkasoval v 57. minutě z penalty po zákroku Michala Frydrycha na mladoboleslavského Jana Chramostu. „Nechci to radši moc komentovat, bylo to možná trošku přísné. Rozhodčí se prostě rozhodl takhle. Přišlo mi, že ten pád byl trošku hodně rychlý, že tam dotyk nebyl takový," uvedl Pavlenka.

V 85. minutě dostal druhý gól po střele Jakuba Rady z dálky. Slavia pak už jen snížila. „Viděl jsem tu střelu na poslední chvíli, jeden náš stoper mi bránil ve výhledu. Bohužel jsem to už nedokázal vytlačit. Sáhl jsem si na to, chyběl mi nějaký centimetr," litoval. „Hlavně jsme se nechali zbytečně zatlačit v první půli a začali hrát, až když jsme byli v deseti," dodal.

Čtěte také: Penalta? Chramosta tomu hodně přidal, řekl Frydrych. Boleslav nesouhlasila