"Jak čtu noviny, tak trenéři říkají - chtěli bychom hrát poháry. My bychom si přáli hrát poháry a abychom byli první. Ale jedna věc je, že si to přejeme, a druhá, jak to ukážeme veřejnosti," uvedl Uhrin na předsezonní tiskové konferenci.

Bere tuto ambici jako nereálnou? Ne, ne! "Uděláme všechno pro to, abychom se nedostali do problémů, jako byly minulý rok. Ale samozřejmě nás poháry lákají. Myslím, že mužstvo je dobré, je tam dobrý základ," poznamenal zkušený kouč.

Velké změny v kádru po Uhrinově nástupu nenastaly. Slavia získala tři nové hráče - útočníka Radka Voltra, obránce Tomáše Jablonského a Srba Miljana Vukadinoviče, jejichž příchody mají být administrativně doladěny v nejbližších hodinách. Z hostování se vrátili Josef Bazal a Tomáš Souček.

Naopak skončili Václav Prošek a cizinci brankář Matej Rakovan, Aldo Baéz, Krisztián Tamás, Damien Boudjemaa a Vukadin Vukadinovič. Hlavní opory Milan Škoda a Jaromír Zmrhal zatím zůstávají, i když se mluví o jejich možném odchodu. "Žádná konkrétní nabídka na stole neleží," řekl sportovní ředitel Josef Jinoch.

Jediný prohraný zápas v přípravě

Sešívaným vyšla letní příprava, z jedenácti zápasů prohrála jen jediný. "Snažili jsme se zapracovat určitý styl, nechtěli jsme dostávat branky. Ale vše ukáže až ligová soutěž. Je mi úplně jedno, jestli jsme nějaké utkání vyhráli, prohráli. My jsme spokojení s tím, že jsme chtěli docílit co nejlepšího výsledku. Na klukách bylo vidět, že si věří a chtějí utkání zvládnout," uvedl Uhrin.

Slavia si v novém ročníku bude připomínat dvacet let od zisku titulu v sezoně 1995/1996 a postupu do semifinále Poháru UEFA. Hráči budou mít při této příležitosti na nových dresech i speciální logo s dvacítkou. Vrcholem akce má být exhibiční utkání na konci sezony za účasti tehdejších hráčů.

Do sezony vstoupí Pražané v pátek od 17.30 hodin na půdě mistrovské Viktorie Plzeň.

Čtěte také: Žádné nákupy, žádné prodeje? Slavia se brání: Jsou to pomluvy a šikana