Uprostřed noci na pondělí, kdy už se fotbaloví příznivci dávno rozešli, o tom informoval Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie. S tím, že ani toto číslo ještě nemusí být konečné. Kriminalisté totiž stále vyhodnocují velké množství videozáznamů pořízených jak v ulicích, tak i na stadionu v Edenu – a dá se předpokládat, že bude odhaleno ještě další protiprávní jednání. Minimálně v souvislosti se světlicemi a dýmovnicemi, jichž bylo dost vidět i v hledišti.

Fanoušci Slavie.
Prahou šlo na derby 500 fanoušků Sparty, 28 lidí policie zadržela

Policisté se rozhodli zasáhnout později

K zajištěným odpalovačům pyrotechniky se po skončení pochodu přiřadilo ještě 18 předvedených, jejichž jednání Hulan označil jako „drobnější delikty" přestupkového charakteru. Vesměs se jednalo o neuposlechnutí výzvy úřední osoby.

K tomu sice došlo již v průběhu pochodu, ale policisté, kteří měli vše zachyceno kamerami svých dokumentačních skupin, se rozhodli zasáhnout později – aby nejitřili emoce. „Jednání nebylo v danou chvíli společensky nebezpečné natolik, aby ho museli řešit okamžitě. Naopak: okamžitý zákrok proti takovýmto přestupcům by mohl vyvolat mnohem koliznější situaci, než přestupek samotný," osvětlil zvolenou taktiku.

Dotyční nereagovali na výzvy, aby opustili prostor 

Z neuposlechnutí výzvy úřední osoby je také podezřelá trojice, která se na Bohdalci slovně navážela do policistů poskytujících pomoc člověku, který náhle zkolaboval na chodníku. Dotyční prý nereagovali na výzvy, aby prostor opustili.

Počty předvedených ještě doplňuje člověk podezřelý z výtržnictví – v tomto případě ale podle Hulanových slov budou ještě detektivové prošetřovat, zda skutečně došlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu.