Dukla hrála už třetí zápas, pro vás to byl ale první…
Dostal jsem čtrnáct dnů na to, abych se trochu dostal do nějakého stavu. Jak to moje tělo ještě není navyklé na zátěž, tak se mi vždycky něco stane. Během posledních tří roků jsem první zápas vždycky nezvládl. Trenér mi na to dal čtrnáct dnů a říkal, že dnes už by bylo dobré, abych hrál aspoň poločas, protože ve středu hrajeme další zápas a abych už měl nějakou herní praxi.

Vyhovuje vám i to, že trenér Kozel dal do každého z poločasů různou jedenáctku?
V tom zápřahu a v těch dávkách, co teď dostáváme, je to rozumné. Každý má těch 45 minut rozdýchat se a zaběhat si.

Každý v zimě říká, že výsledky v přípravě nejsou vůbec důležité. Přesto, řešili jste před zápasem to, že hrajete o případný postup mezi nejlepší čtyřku Tipsport ligy?
Když už to takhle bylo, tak jsme se do té čtyřky chtěli dostat. Říkali jsme si, že to chceme zvládnout a postoupit.

Poslední dobou je mezi trenéry trend rušit hrubé nabírání síly, například na horách, na běžkách a podobně. Vyhovuje vám to, že se připravujete hlavně na hřišti
s míčem?
U nás to tak je. Na běžky nejezdíme a protože jsou skvělé klimatické podmínky, tak jsme pořád na hřišti. Jestli jsme byli dvakrát nebo třikrát běhat v lese, tak to bylo moc. Jsme pořád na hřišti a udržujeme se takhle. Což je dobře. Ta stará škola, kdy se běhal třeba desetkrát kilometr a podobně, tak to už je pryč.

Dukle se skvěle povedl podzim, cítíte velké očekávání před jarní částí sezony?
Ušili jsme si na sebe bič, protože ten konec se nám hodně vydařil. Vyhráli jsme v Olomouci a v Liberci a z deseti zápasů prohráli jen na Spartě. Očekávání bude. Jsme nahoře, i když jsme s tím třeba tolik nepočítali po začátku. Máme na úvod jara dvě těžká kola. Doma s Teplicemi a na Slavii, která se určitě zvedne, takže tam se ukáže, jak na tom jsme a jaké cíle si můžeme dát. Bude to zajímavé, sám jsem na to zvědavý. I ze čtvrtého místa se může postoupit, když se to zkombinuje s pohárem a těch týmů tam na to bude víc.

Navíc Teplice jsou před vámi třetí o jediný bod, takže po prvním jarním zápase byste mohli být i třetí…
No právě. (úsměv) Začít jaro třetí by bylo nádherný, ale musíme respektovat sílu soupeře. Myslím, že takovýma dva tisíce lidma vyprodáme Julisku, takže to budě něco, na co nejsme zvyklí. (smích)