Vypadalo to, že máte utkání pod kontrolou, co se v druhém poločase stalo?

Netuším, deset minut jsme přestali hrát a dostali jsme dva góly. Do druhé půle jsme špatně vstoupili, dostali jsme branku, po které jsme hráli opravdu špatně. Zase jsme vedli, ale nedotáhli jsme to už potřetí k výhře. Mohli jsme mít mnohem víc bodů, mrzí nás to.

Nemohli jste Slovácko přece jenom za dvougolového vedení trochu podcenit?

My nejsme takový tým, který by mohl někoho podceňovat. Vytvořili si dvě akce, dali z nich dva góly. Pak zase zalezli a dobře bránili. Sice jsme se do jejich obrany dostali, ale vítěznou branku už jsme nevstřelili.

Těší vás alespoň váš krásný gól? Jste mezi nejlepšími střelci ligy.

Je to spíš náhoda. Jednou už jsem takový gól dal Bohemce, ale tentokrát to nebyl nacvičený signál. Míč se po rohu ke mně stočil, byl jsem tam sám a trefil jsem to. Mám z toho nakonec kulový. Dal jsem gól v Liberci, Spartě a stejně jsme nevyhráli. Je to hezký být nejlepší střelec, ale já bych byl raději, kdybychom byli první jako mančaft.

Kdybyste nad Slováckem vyhráli, mohla být Dukla asi po čtyřiceti letech přinejmenším na den na prvním místě tabulky, bavili jste se o tom o přestávce?

Na to jsme nemysleli. My potřebujeme vyhrávat každý zápas, snažit se hrát náš fotbal, který nám sedí a být s ním úspěšní.

Nebylo bývalo lepší za stavu 2:0 zatáhnout obranu a hrát na protiútoky?

My takový fotbal hrát neumíme, nejsme schopní hrát beton. Budeme hrát náš fotbal, ke kterému nás trenér vede. I když jsme dneska nevyhráli, tak si myslím, že je to dobře.

Ondřej ZLÁMAL