Původem Kladeňák Koubek, který právě Kladno dostal v roce 2006 po šestatřiceti letech do nejvyšší soutěže, vedl v posledních osmi letech několik špičkových klubů: Baník Ostrava, Mladou Boleslav, Slavii i Plzeň. Všude byl zhruba po roce odvolán, byť měl většinou slušné výsledky a s Plzní dokonce vybojoval mistrovský titul.

Miroslav Koubek.
Trenér Koubek v Bohemians skončil, klub jedná s Haškem z Vlašimi

Koubek se dohodl s představenstvem

Ani v Bohemians to není tabulkově tragédie, ale vedení Klokanů vzalo v úvahu, že tým od října nevyhrál a že od předposlední Jihlavy, kterou hostí o víkendu, ho dělí pouhé čtyři body náskoku. Koubek ještě po prohře v Příbrami velel do útoku, mluvil o duelu s Jihlavou jako o lámání chleba, jenže ten už za něj bude lámat Hašek.

„Před několika týdny jsem dospěl k závěru, že i přes podepsanou tříletou smlouvu bude mé působení v Bohemce pouze roční," uvedl na klubovém webu Koubek a později dodal, že po výsledcích v minulých kolech jsme se domluvili s představenstvem klubu na předčasném ukončení naší spolupráce. Myslím si, že za práci v Bohemce se nemusíme stydět," dodal.

Pozvání od Bohemians Haškovi přišlo cestou ze zápasu s Baníkem 

Sedmačtyřicetiletý Hašek už v první lize trénoval v sezoně 2011/2012 Spartu. Za sebou má také angažmá v Sokolově a Pardubicích. Do Vlašimi zamířil loni v lednu a po dvaceti kolech aktuálního ročníku druhé ligy mu s týmem patří šesté místo s desetibodovým odstupem na postupové pozice. Tým hraje atraktivní fotbal.

„Těsně před zápasem s Baníkem mi volal trenér Koubek, který mě informoval, že v Bohemce končí a doporučil mě jako svého nástupce. Pozvání od Bohemians na schůzku mi přišlo cestou domů po zápasu s Baníkem," řekl Deníku Hašek, který se s vedením vršovického klubu poprvé sešel v pondělí. „Tam jsme se skoro na všem dohodli a po zápase s Mladou Boleslaví jsme vše doladili."

Vlašim prohrála na Baníku 

Martin Hašek také upřesnil, proč nabídku Bohemians 1905 akceptoval. „Bohemka potřebovala trenéra hned a já chtěl až od léta. Ale nakonec jsem měl na výběr buď hned, nebo vůbec. Je to nabídka z první ligy, tradičního klubu a z Prahy, kde bydlím, takže jsme se dohodli hned," říká již bývalý kouč Vlašimi a dodává: „Navíc jsme s Vlašimí prohráli na Baníku a tím ztratili možnost bojovat o první dvě místa ve druhé lize, což byl náš tajný sen. S klukama jsem se v kabině rozloučil v úterý, s tím, že to je můj odchod velmi pravděpodobný," dodal Martin Hašek, který tak ve Vlašimi opustil mladšího syna Filipa a staršího Martina bude nově trénovat. „To ale v mém rozhodování nehrálo žádnou roli."

Zleva Jan Juroška z Dukly a Michal Šmíd z Bohemians.
Bohemians prolomili střeleckou smůlu. S Duklou ale nakonec prohráli 1:2.

Vedení Vlašimi je aktuálně pracovně v zahraničí, klub tak povede zatím do rozhodnutí dosavadní asistent Miloslav Brožek. Protože má klub spolupráci se Spartou Praha, spekuluje se o příchodu Davida Holoubka. Nedávno odvolaný kouč Sparty ale dokončuje trenérskou profilicenci.