První poločas přinesl řadu slibných gólových šancí, ale jen jedna z nich byla proměněna. A to po půl hodině hry, kdy míč do sparťanské sítě šikovně tečoval Synek.

„Právě naším přístupem v prvním poločase jsme to proflákli. Domácím jsme v prvním poločase po naší hrubé chybě umožnili dát nám gól,“ vrací se k prvnímu dějství sparťanský trenér Petr Janoušek.

Do druhé půle nastoupila aktivněji Sparta a před brankou Slavie bylo pořádně horko. Její tlak trochu přibrzdilo vyloučení Doležala, ale i v deseti se mladí sparťané hnali dopředu. Jednou ale neproměnili sólový únik, jednou netrefili prázdnou branku a postupem času jim začaly docházet síly, čehož slávisté využili.

Mladíci Slavie se najednou začali více tlačit do útoku a odměnou za jejich snahu byl gól na 2:0, který šikovným lobem na vyběhnuvšího Kotěru zařídil Ptáček.

Za dvoubrankového vedení a proti oslabené Spartě to vypadalo na pohodlný závěr, ale v 86. minutě po rohovém kopu snížil Toms a najednou z toho bylo drama. Uklidnění ale přinesla hned následná útočná akce, na jejímž konci stála parádní trefa Ptáčka, která potvrdila cenné tři body – 3:1!

„Jsme za vítězství rádi, protože v poslední době jsme nepodávali špatné výkony, ale vždycky se nám to nepodařilo přetavit ve vítězství. Po dlouhé době se nám podařilo vstřelit tři branky,“ pochvaloval si po utkání trenér Daniel Šmejkal.

„Sparta je dlouhodobě těžký soupeř, rival a opět to potvrdila, podala velmi dobrý výkon. Rozhoduje se to ve vápnech, na což jsme dlouhodobě dopláceli, ale tentokrát se nám to povedlo. Za stavu 1:0, když hrála Sparta v deseti, šli sami na bránu a nedali, což myslím, že byl klíčový moment utkání,“ pokračuje v hodnocení a naráží na fakt, že sparťané ani po vyloučení nesložili zbraně.

„To není jako v hokeji pět na čtyři, když jde soupeř do deseti, tak je to hodně těžké. Kdyby za stavu 1:0 proměnili, jak šli sami na bránu, mohlo to být jiné. Vítězství si hodně vážíme,“ uzavírá trenér slávistické juniorky.

„Byl to souboj na půlce…“ byl na rozpacích trenér Sparty Janoušek. „I v deseti jsme se ale zvedli a měli herní převahu. Síly ale rychle docházely a v rozhodujících chvílích Slavia zvýšila svůj náskok,“ pokračoval.

„Asi jsme potřebovali prohrát. V přípravě a na začátku jara jsme vyhráli šestnáct zápasů v řadě,“ nevidí to černě trenér Letenských. „Výsledek by možná dopadl jinak, kdybychom hráli v plném počtu, ale chybou bylo to, že jsme nezvládli ten první poločas. Kluci to možná podcenili, když viděli u Slavie dvanáctou příčku tabulky. Snad se do příštích zápasů ponaučí. Prohra v derby je nepříjemná, ale musíme pracovat dál,“ burcuje Janoušek.