"Samozřejmě ale víme, že ve druhém zápase si APOEL poradil s Tripolisem, takže my máme pět bodů a oni tři, takže není zdaleka nic rozhodnuto a musíme dál bodovat," dodal.

Sparta přitom do utkání nevstoupila dobře a už v šesté minutě poslal Schalke do vedení Franci di Santo. "Nebylo to nic příjemného. Navíc jsme se připravovali na standardky a hned z první jsme dostali gól…" posteskl si Bičík. Vedoucí gól Schalke si trochu vyčítal.

"O přestávce jsem se o tom bavil s trenérem brankářů, jestli jsem tam měl jít, nebo ne. Ale bylo to v úrovni hlavy, a kdybych tam šel, tak stačí lehká teč a byl bych ve tmě jako předevčírem Neuer," dodal v narážce na chybu gólmana Bayernu Mnichov v Lize mistrů proti Arsenalu. "Kdyby to byl vyšší míč, šel bych do toho," uvedl.

Gól soupeře pomohl

Úvodní gól Schalke však podle Bičíka Spartě paradoxně pomohl. "Spadla z nás nervozita," prohlásil. "Člověk se sice na to připravuje, chce si to užít, ale přijde na hřiště a ta atmosféra vás kousne. Prvních pár minut jsme se rozkoukávali a hned jsme dostali gól. Pak jsme ale začali hrát svoji hru a ve zbytku zápasu jsme byli rovnocenným soupeřem, ne-li lepší," řekl.

Sparta poté otočila skóre, když nejprve vyrovnal Kehinde Fatai a do vedení ji poslal David Lafata, který do utkání nastoupil až jako střídající hráč. Přednost před ním dostal vedle Fataie také Tiémoko Konaté. "Překvapilo mě to, když jsem se to dozvěděl," řekl Bičík. "Ale trenér to podřídil taktice a Keny dal zase gól, takže mu to vyšlo," dodal.