„Navíc v Thunu je umělka prý velmi špatná a ještě to kropí, takže to bude fofr. Sice vám míč neodskočí na drnu, ale má trochu jiný odskok a hlavně je to tvrdý, takže trpí celé tělo," dodal.

Sparta se na umělý povrch připravovala dva dny na Strahově, v minulé sezoně si na ní zahrála v pohárech už dvakrát. Ve Zwolle uhrála remízu 1:1 a poté postoupila do základní skupiny, v jejím závěru ale na umělé trávě prohrála 0:2 v Bernu a přišla o šanci postoupit do vyřazovací části.

„Se Zwolle se to povedlo. V Bernu jsem sice nebyl, ale vypadlo se. Do třetice by to chtělo vyhrát, postoupit a mít z umělky dobrý pocit," uvedl Bičík. „Umělý povrch obecně nikdo nemá moc rád, ale v zimě samozřejmě jiná možnost není. Nadšený z toho nejsem, ale s tím se nedá nic dělat."

Náplast za neúspěch v Lize mistrů

Sparta se v úvodním zápase protrápila k výhře 3:1 a Bičík věří, že v Thunu předvede lepší výkon. „Musíme hrát líp a dokázat, že to byl výpadek. Protože potom s Duklou jsme už hráli dobrý fotbal," prohlásil s tím, že postup do skupiny by pro letenský celek byl náplastí za neúspěch v kvalifikaci Ligy mistrů.

„Už proti CSKA Moskva to byl důležitý zápas, který jsme ale nezvládli. Teď v podstatě jde o záchranu sezony a záchranu neúspěchu, že jsme vypadli z Ligy mistrů," uvedl Bičík.

Dvoubrankové vedení nepovažuje za velkou výhodu. „Je to zrádný výsledek. Dostaneme jeden gól a hned budeme pod tlakem. Chceme vyhrát, protože bránit a spoléhat na defenzivu nemá v našem případě moc smysl," prohlásil.