Jak byste zhodnotil podzim?

Pozitivně. Ke konci se nám dařilo a dostali jsme se v tabulce k místům, kde chceme být. Škoda úvodu, kdy to nešlo. V naší hře ale cítím stále rezervy.

V čem byl problém v úvodu? Po polovině soutěže jste měli na svém kontě jednu výhru.

Bohužel jsme dostávali hodně branek a ani vepředu nám to neklapalo.

Co se poté zlomilo?

Pomohl los. Ke konci podzimu jsme hráli většinou se soupeři ze spodní části tabulky

Překvapilo vás, že jste se dostal do ideální jedenáctky?

Vždycky potěší, když o vás někdo říká, že hrajete dobře. Sám si ale nemyslím, že bych do ideální sestavy patřil. Spousta hráčů byla lepších než já a ve výběru nefigurují.

Takže nejste spokojený se svými výkony?

Vlastně ani moc ne. Vím, že můžu hrát daleko lépe a doufám, že svoje slova potvrdím na jaře i na hřišti.

Jako obránce jste podzim odehrál bez karty. Čím to?

To se tak někdy stává. Nejde o vypovídající statistiku. Loni jsem měl žlutých hned několik a i jednu červenou. Občas musíte k zákroku za kartu sáhnout.

Na domácím hřišti jste byli ze všech nejlepší. Venku to ale bylo podstatně horší. Proč?

Jde jen o náhodu. Je ale moc dobře, že se nám v domácím prostředí daří a soupeři to u nás nemají lehké. Což je vždycky základ úspěchu.

Do kádru Dukly přišla zvučná posila v podobě Vlastimila Vidličky, který hrál i za Spartu. Takový borec musí být na hřišti znát. Je to tak?

Vlasta s sebou přinesl ohromné zkušenosti a hraje s velkým přehledem. Je dobré mít v týmu někoho, kdo má kvalitu na balonu a klid při rozehrávce. Ale pozor. U nás je ale takových hráčů více.

Na čem musíte během zimy nejvíce zapracovat?

Na ofenzivě. Ve většině zápasů jsme měli převahu, ale ne vždy ji umíme zužitkovat. Budeme se soustředit, abychom více gólů dávali a méně dostávali.

Na jakém místě byste rád viděl Duklu po sezoně?

Nikdo není neporazitelný. Budeme se snažit hrát co nejlépe a získat co nejvíce bodů. Určitě bychom rádi skončili na bedně.

Ideální přeborová jedenáctka podzimuPeter Bartalský (Třeboradice) Martin Inneman (Dukla JM), Michael Žižka (Zbraslav), Pavel Besta (Třeboradice), Vladimír Kodytek ( Braník) Vojtěch Šafránek (Uhelné sklady), Ondřej Měska ( Motorlet B), Milan Cvrček (Braník), Petr Janda I. (Třeboradice) Jan Micka (ČAFC), Miroslav Mašlej (ČAFC)

Čtěte také: Vítězové přeborového hodnocení? Kluby Horních Měcholup a Újezdu