Slavia nastoupila bez stopera Latky, který měl menší zdravotní potíže, zatímco Liberec oproti čtvrtečnímu zápasu Evropské ligy s Kirjatem Šmona udělal pět změn v sestavě. Přesto už po 65 vteřinách šli Severočeši do vedení. Po Folprechtově přímém kopu se o to postaral Bakoš a trefil se tak i ve druhém ligovém kole.

„Myslím, že nám to paradoxně ublížilo, protože jsme začali hrát pasivně a Slavia nás dostala pod tlak," řekl trenér Liberce Jindřich Trpišovský. „O výsledku rozhodla naše nezodpovědnost před brankou. Ale s bodem jsem spokojen, měli jsme tam skvělé pasáže, které mě utvrzují v tom, že máme na to, abychom hráli kombinačně celých 90 minut. Jen musím do hráčů dostat potřebné sebevědomí," dodal kouč Slavie Dušan Uhrin mladší.

Vedení hostům dlouho nevydrželo. V 10. minutě po rohu vyrovnal nejlepší střelec Slavie v minulé sezoně Škoda a připsal si šestou branku v posledních třech zápasech proti Liberci. „Asi to bude můj oblíbený soupeř. Člověk si to i říká před zápasem, že když to tam padlo v předchozích utkáních, tak by to mohlo zase vyjít," uvedl Škoda. Na jeho branku o tři minuty později navíc navázal Mikula a první ligovým gólem v kariéře poslal domácí do vedení.

Liberci vyšlo střídání, Šural vyrovnal

Liberec do druhé půle místo Kerbra poslal Josefa Šurala a střídaní se hostům vyplatilo už po deseti minutách. Nový muž na hřišti se po centru Coufala dostal ke střele a vyrovnal. Vzápětí mohl ranou z vápna přidat třetí gól hostů Folprecht, ale stejně jako v další jasné šanci v 70. minutě neuspěl.

„Po prvním poločase jsem byl na hráče naštvaný, ale o přestávce jsme si to vyříkali. Slavie mi ale nejspíš pošle fakturu, protože jsem asi něco rozbil," uvedl Trpišovský. „Ale pomohlo nám to, stejně jako příchod Šurala. A nechci, aby to vyznělo neskromně, tak jsme měli vyhrát. Měli jsme dost šancí a soupeře podržel Berkovec," přidal.

Liberec tak navázal na výhru z prvního kola nad Mladou Boleslaví a naladil se na odvetu předkola Evropské ligy, ve které bude v Izraeli hájit výhru 2:1 z prvního zápasu. Naopak Slavia ani proti druhému českému zástupci v pohárech neuspěla, když na úvod ligy prohrála s mistrovskou­ Plzní.

Slavia Praha – Slovan Liberec 2:2 (2:1)Branky: 10. Škoda, 13. Mikula – 2. Bakoš, 55. Josef Šural. Rozhodčí: Královec – Wilczek, Hock. ŽK: Deli, Černý – Coufal. Diváci: 6739.

Sestavy:

Slavia: Berkovec – Švec, Deli, Bílek, T. Jablonský – Mikula, R. Hrubý (89. M. Červenka), Piták (56. Černý), Souček, Zmrhal (81. Voltr) – Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Liberec: T. Koubek – Coufal, Hovorka, Pokorný, Fleišman – Delarge, Pavelka (79. Sackey), Shala, Folprecht, Kerbr (46. Josef Šural) – Bakoš (62. Rabušic). Trenér: Trpišovský.