Reprezentační útočník si posléze připsal dvě "normálnější" trefy a zkompletoval hattrick. Mimochodem: teprve druhý v rudém dresu! 

"Pocit je to hezký. Řadím ho (hattrick) stejně vysoko jako ty předchozí, nemám to tak, že bych nějaký řadil výš. Jsem za něj rád a největší dík patří Pavlovi Kadeřábkovi, který mi dva góly připravil až do prázdné brány. On má velkou zásluhu," řekl Lafata po výhře 4:0.

Elitní kanonýr čekal na hattrick téměř dva roky, jako dlouhou dobu to ale nebral. "To ne. Já jsem rád za každý gól. Hlavně že jsme vyhráli po dobrém výkonu, takže můžeme být spokojeni. Potřebovali jsme zabrat po vypadnutí v poháru a minulé porážce v Liberci. To se podařilo a bylo by třeba navázat nějakou šňůrou," přál si forvard.

Na konci února a v březnu čtyři kola střelecky mlčel, nyní ale skóroval ve čtyřech ligových zápasech po sobě. "Nevím, jestli se mi góly vrátily. To se uvidí, až jestli to tam bude padat dál," konstatoval.

Zajímavý obrat

Sparta se vrátila do boje o titul a po sobotní prohře Plzně s Mladou Boleslaví ztrácí na Viktorii v tabulce už jen tři body. Zajímavý obrat.

"Jsme rádi, že trochu žijeme, ale před zápasem jsme si spíš říkali to, že se na nás dotáhl Jablonec na jeden bod, a tak je potřeba mu odskočit," podotkl třiatřicetiletý Lafata. "Soustředíme se jen sami na sebe a jdeme zápas od zápasu. Příští kolo to zase může být úplně jinak," dodal.

Hattrickem se Lafata zároveň dostal do čela tabulky kanonýrů této ligové sezony o dva góly před slávistu Milana Škodu. "Samozřejmě že to vím, kluci mi to už říkali. Ale bylo by lepší, kdybychom předstihli Plzeň a Škoda byl třeba první. Musíme bojovat, abychom to obrátili," doplnil.