„Já pojedu do Plzně rád. Zase tak krátce jsem tam nebyl, měl jsem tam některé výborné zápasy, které se třeba už nikdy nezopakují. Těším se tam na hráče, které znám. S přístupem hráčů jsem tam byl spokojený, v podstatě s celou organizací. Takže žádný problém nemám," řekl ve středu Uhrin novinářům.

V Plzni na konci roku 2013 nahradil Pavla Vrbu, který odešel k reprezentaci. Následně na jaře s Viktorií postoupil ve vyřazovací fázi Evropské ligy přes Šachtar Doněck, ale na startu minulé sezony se mu stala osudnou porážka 1:4 s Petrolulem Ploješť, která znamenala nečekané vyřazení v 3. předkole soutěže.

Vedení Viktorie poté naznačilo, že tým prý nebyl pod Uhrinem na začátek sezony dobře připravený. „Něco tam prošlo, ale já už na to skoro zapomněl, abych řekl pravdu. Je mi to jedno, co bylo a nebylo. Já nejsem člověk, který by se tím nějak zabýval," uvedl Uhrin.

Plzeň zná dobře 

„Prošel jsem hodně kluby, Plzeň byla jedním z nich. To ani nebylo o tom, že se něco nepovedlo. Nepostoupili jsme do pohárů, to se stává. Jeden zápas jsme doma prohráli 1:4. Pak si to asi vedení nějak obhajovalo před fanoušky, proč to udělali, ale to není můj problém," doplnil sedmačtyřiceti­letý kouč.

Věří, že jeho nový tým je na start ligy dobře připravený. Výhodou by pro něj mohlo být, že Plzeň dobře zná. „Máme velice ostrý start, nejlepší tým ligy Plzeň. Myslím, že nás nemají čím překvapit. Ta jejich kvalita je ale velká, takový ten průměr mají kreativnější než my. Ale my máme dobré hráče, jsem přesvědčený, že jsme schopni sestavit kvalitní jedenáctku," řekl Uhrin.

Se Slavií se chce vyhnout sestupovým starostem, které měl klub v minulých dvou letech. „A samozřejmě bychom chtěli hrát o poháry, protože o poháry hraje hodně týmů. Myslím, že mužstvo je dobré, je tam dobrý základ," doplnil Uhrin.

Čtěte také: Slavia dluží 170 milionů, nezaplatila Pastoorovi ani Ličkovi