Domácí rychle vedli, ale po půl hodině hry srovnal Nykl. O vítězi zápasu i celé sezony pak rozhodl v závěrečné dvacetiminutovce útočník Tomáš Literák. Ten v 71. minutě naskočil ze střídačky na hřiště, hned o minutu později vstřelil vítězný gól a v 87. pečetil na konečných 3:1!

„Důležitost utkání ležela na všech, ale poradili jsme si s tím dobře. Prvních třicet minut bylo výborných, nezaslouženě to bylo jen 1:0. O poločase jsme si řekli, že když už jsme to dotáhli až sem, že to nepustíme. Obhájit přeborníka Prahy je skvělá věc. Jsme šťastní. Ale bylo to daleko, daleko těžší než loni," usmíval se po zápase trenér šampionů Salem Hebousse.

Trenér končí

Ten po úspěšných třech letech (jednou páté a dvakrát první místo) ve vesnici u letiště končí. „S klukama budu dál v kontaktu. Pokusím se pomoct třeba ohledně posil, pokud vedení zváží, že půjde do divize," řekl a k možnosti postupu dodává: „Další sezona v přeboru už by ale asi nebyla to pravé ořechové. Asi by bylo dobré si divizi zkusit."

Reakce z druhé strany? „Na víc jsme asi neměli. Chtěli jsme co nejdéle udržet nerozhodný výsledek a v posledních dvaceti minutách to risknout, otevřít to a zkusit dát gól. Bohužel jsme chybovali a už jsme neměli sílu na to, abychom se vrátili do zápasu. Důležité body jsme ztratili v jiných zápasech. Sezonu bych ale hodnotil kladně. Udělalo se nové hřiště, máme nejlepší trávník v přeboru. A tohle umístění na náš mančaft, kde většině táhne na čtyřicet, není špatné," uvedl po utkání královický kapitán Jiří Šmíd.

„Ztráceli jsme deset bodů a viděli jsme to jako utopii, že bychom ještě hráli o titul. Ještě jsme se tam vrátili, ale dvakrát jsme s Kopaninou prohráli. Zasloužili si to," dodal.

Boj o stříbro 

Královičtí fotbalisté budou muset ještě zabojovat, aby uhájili alespoň stříbrnou příčku, protože díky výhře na Braníku se na ně bodově dotáhli střížkovští Bohemians. Oba celky hrají doma Královice s Braníkem a Bohemians se Zličínem. Na podzim i na jaře hráli tito soupeři nerozhodně 1:1, a tak by v případě bodové rovnosti i po tomto víkendu rozhodovalo skóre. A to má o hodně lepší královický tým (+29, Bohemians 21).

Opačné starosti řeší tým Střešovic. Ten se odpoutal od posledních Stodůlek díky vítězství nad Admirou B 3:2. Nutno dodat, že hosté vedli ještě v 90. minutě 2:1! Po vyrovnání si zkoprnělí hosté ještě stihli dát vlastní gól! Pro Střešovice šlo nejen o první jarní výhru, ale především o první výhru po dlouhém 23 zápasovém čekání.

Třeboradice slavily 80 let od založení a v rámci oslav porazily Motorlet B 1:0. Trenér Tesař má plno zraněných a tak měl k dispozici na střídání jen dva brankáře. Už v osmé minutě tam jednoho musel poslat, Horejše, který si nakonec připsal i vítěznou trefu!

Kanonýrem kola byl Miroslav Mašlej z ČAFC, který se na deklasování posledních Stodůlek 6:1 podílel pěti góly!

Na svém kontě jich má celkem 25 a na vedoucího Junka ztrácí před posledním kolem dvě. Kanonýr Třeboradic už má ale po sezoně, z pohárového finále si totiž odnesl výron kotníku a sádru.

Čtěte také: Češi na úvod Eura padli se Španělskem po gólu v závěru