Havránek zaváhal v 26. minutě, kdy si tak dlouho pohrával s malou domů od Ericha Brabce, až mu Nešpor vypíchnul míč a uklidil ho do prázdné branky. Chyba může sedmadvacetiletého brankáře mrzet o to víc, že Klokani hráli s obhájcem titulu více než vyrovnanou partii.

"Kluci dneska hráli výborně, proto mě štve, že jsem jim moc nepomohl," řekl Havránek. "Dostal jsme zpětný balon od Brabce a protože Nešpor už byl blízko, nechtěl jsem ho odkopnout, protože jsem se bál, že ho trefím. Zkusil jsem si ho obhodit a bylo to…," dodal.

Spoluhráčům sice výrazně sebral vítr z plachet, kritiku si od nich přesto nevyslechl. "Jak říkal asistent trenéra: společně vyhráváme, společně prohráváme," uvedl Havránek. "Kluci mi říkali, abych byl v pohodě. Prý jsem jeden gól chytil a jeden zavinil, takže mám čistý štít," přidal.

"To už je dějepis, to si nepamatuju"

Na minulou sezonu, kterou odstartoval v podobném stylu, když tehdy dostal v prvním kole pět branek od Plzně, si prý nevzpomněl. "To už je dějepis, to si nepamatuju," prohlásil. "Je to škoda, těšil jsem se na zápas, cítil jsme se dobře, ale bohužel když udělá chybu brankář, je to vidět," dodal.

Jedinou útěchou tak pro něj byl alespoň výkon spoluhráčů, kteří hráli s mistrem vyrovnanou partii a potřetí za sebou mu podlehli o jediný gól. "Klobouk dolů před tím, co kluci dneska předvedli. Před sezonou jsme si dali cíl, že nechceme pořád hrát o záchranu a tohle byl velký příslib do budoucna," prohlásil.

Čtěte také: Sparta na úvod vydřela tři body proti Bohemians. Na Julisce gól nepadl