Po nejkratší dovolené nejdelší ligový „pracovní“ zápřah? Nejlíp rovnou navždy… Tak zahájili přípravu (staro)nováčci z Bohemians 1905.

„Volnější režim jste si užívali už v závěru jara. Na psychické uvolnění to stačí a zůstali jste aspoň v kondici,“ přivítal široký kádr 28 hráčů trenér Pavel Hoftych.

„Tělo by si asi chtělo odpočinout víc. Stihl jsem jen pět dní s rodinou v Krušných horách a pět na Orlíku,“ mračil se trochu snad jen postarší kapitán Marek Nikl. Teď ho čeká pět – ale týdnů – přípravy. A pak skoro pět – měsíců – ligy.

„Jsem rád, že bude doba bez zápasů krátká,“ dodal a připomenul poslední model trenéra Meiera v Norimberku, kde působil. „Všechno jsme dělali jen s míčem na hřišti. Já nerad běhám v lese. To radši jezdím na kole.“

Jenže pro nedostatek času teď trenér bicykly zrušil. „Chceme se rychle zapojit do hry,“ říká.

Jak se mu ale podaří zacelit mezeru po jejím tvůrci Morávkovi? „Získali jsme do zálohy hráče středního věku, měli by to zvládnout,“ tvrdí. Nejblíž k roli špílmachra má Slovák Dian, který se vrátil z Čáslavi. „Uvidíme, koho trenér vybere,“ brání se. Štohanzl z Jihlavy, co hrával už v Teplicích, se cítí líp na kraji. „Moc se těším na zdejší atmosféru.“ Na gólové období v dresu nepřátelské Bohemky ze Střížkova by rád navázal Šisler. A ještě se usiluje o Grubera, který byl v polské Wodzislavi. Zato jednání s Otepkou v létě „zmrzla“.

Od středy se prodávají v ďolíčku permanentky. Asi 4500 majitelů loňských má do 10. července zabukovaná místa. Na co mohou těšit? „Chceme do ligy zapadnout, máme na střed tabulky,“ míní kouč.