Oba trenéři v Karviné výrazně zamíchali s obvyklou sestavou. Kouč Dukly Jaroslav Hynek udělal v zahajovací jedenáctce oproti poslednímu ligovému duelu sedm změn, jeho protějšek Jozef Weber o jednu méně.

Po opatrném prvním poločase šli do vedení Karvinští. Filip Panák v 57. minutě přízemní střelou překonal brankáře Hrošša a stejně jako ve víkendovém vítězném duelu s Bohemians 1905 otevřel skóre.

Dukla ale brzy odpověděla. Dvacetiletý nigerijský útočník Emmanuel Edmond byl jako střídající hráč na trávníku jen tři minuty, když v 67. minutě hlavou vyrovnal a gólově tak ozdobil premiéru v A-týmu Dukly.

Zápas dospěl do prodloužení. Ve 115. minutě poslal domácí po závaru znovu do vedení Marek Janečka, Dukla však za tři minuty srovnala díky dalekonosné střele Jakuba Považance.

Karviná soupeře neřeší

Hned na úvod penaltového rozstřelu selhal karvinský Eismann, jeho spoluhráči však už poté nezaváhali. Naopak na straně Pražanů neproměnili Preisler a Beauguel.

"Jsme moc rádi za postup proti tak kvalitnímu týmu, jakým je Dukla. Koho pro čtvrtfinále? Mezi tak kvalitní osmičkou si nevyberete, ale už postup do jarních bojů je pro nás velkým úspěchem," řekl asistent trenéra Karviné Josef Mucha.

Dukle nevyšla odveta za srpnovou ligovou porážku v Karviné 1:2. "I když jsme dvakrát prohrávali, věřil jsem, že zápas zvládneme a v poháru zvítězíme. Když tak vezmu celé utkání dohromady, o tu penaltu byl soupeř lepší," uznal kouč Dukly Hynek.

Čtvrtfinále poháru si už v říjnu zajistily obhájce Mladá Boleslav, Slavia Praha, Zlín, Brno, Bohemians 1905 a druholigová Opava. Náhradní termín odloženého utkání mezi Táborskem a Libercem ještě nebyl určen.

ČTĚTE TAKÉ: Pohárový duel Liberce s Táborskem byl opět odložen, kvůli terénu

Osmifinále českého fotbalového poháru - MOL Cupu:

MFK Karviná - Dukla Praha 2:2 po prodl. (1:1, 0:0), na penalty 4:2
Branky:
57. Panák, 115. Janečka - 67. Edmond, 118. Považanec. Penalty proměnili: Moravec, Janečka, Puchel, Dreksa - Hanousek, Olayinka. Neproměnili: Eismann - Preisler, Beauguel. Rozhodčí: Dubravský - Kotík, Caletka. ŽK: Dreksa - Smejkal. Diváci: 1072.

Karviná: Pindroch - Holík, Dreksa, Koštál, Eismann - Šisler (59. Galuška), Smrž - Moravec, Budínský (65. Nimely), Puchel - Panák (75. Janečka). Trenér: Weber.
Dukla: Hroššo - Juroška, Smejkal, Šimůnek (29. Považanec), Podaný (103. Olayinka) - Hanousek, Čajič, Bezpalec - Manzia (64. Edmond), Beauguel, Preisler. Trenér: Hynek.