Kozel v sobotu ohlásil, že po téměř sedmi letech neprodlouží v klubu smlouvu. "Já to vnímám hodně těžce, já jsem tady s ním byl šest let, šest let mě stavěl v základní sestavě, takže je to pro mě velký trenér, budu na něj vzpomínat moc hezky, je mi líto, že končí," řekl novinářům po utkání.

Speciální rozlučku tým trenérovi zatím nechystá, ale loučení bude těžké. "Odvedl tady strašný kus práce, jeho nástupce to bude mít strašně těžké, aby na to navázal," řekl Hanousek novinářům se slzami v očích. "Je to pro mě emotivní, to přiznávám. Je pro mě skoro jako druhý táta. Udělal ze mě takového fotbalistu, jaký jsem," dodal záložník.

Kozel před pěti lety dovedl Duklu do nejvyšší soutěže, kde třikrát skončila šestá a jednou sedmá. "(Postup do první ligy) byl jeden z nejsilnějších momentů, ale z hlediska sportovních úspěchů je asi těžší uhrát šesté místo v lize než postoupit z druhé ligy," uvedl Kozel.

'Doufali jsme tajně v něco víc'

V právě skončeném ročníku obsadila Dukla desáté místo. "Ani dnešní výhrou bychom tu sezonu nezachránili, prostě je pro nás neúspěšná a to si musíme přiznat," řekl Hanousek. "Doufali jsme tajně v něco víc, sezona nedopadla tak, jak jsme si představovali," připustil Kozel.

Z klubu podle svých slov neodchází kvůli tomu, že už by měl domluvenou jinou práci. "Nevím, jestli budu odpočívat 14 dní, půl roku, nebo víc. Člověk ale někdy potřebuje změnit prostředí, přijít do styku s jinými lidmi, šest a půl roku je nadstandardní doba," řekl. O budoucnosti jasno nemá, chce si vzít čas na rozmyšlenou.

Čtěte také: U Dukly po téměř sedmi letech končí trenér Kozel. Nahradí ho Šilhavý