Na hřiště přišel v 54. minutě a hned se uvedl zahozenou šancí. "Trošku jsem zpanikařil, mohl jsem si to hodit z pravý na levou a zakončit. Ale věděl jsem, že je pořád ještě dost času a další příležitosti přijdou," dodal.

V 57. minutě už se po přihrávce Marka Matějovského tváří v tvář příbramskému brankáři nemýlil. "Obránce na to nedosáhl, mně se povedl dlouhej dotyk a šel sám a to už jsem musel proměnit," popsal Kadlec.

Spartu tak poslal do vedení 2:1, předtím se o vyrovnání postaral David Lafata, který ještě v prvním poločase odpověděl na vlastní gól Pavla Kadeřábka.

Hodně zalezlá Příbram

"Když Příbram vedla, tak to nebylo vůbec příjemné, protože se v podstatě nedostala za půlku. Byla hodně zalezlá, čekala na brejk, a když se takovému soupeři nedá první gól, tak je to vždycky velmi těžké, " konstatoval Kadlec, jenž se na Letnou vrátil po roce a půl v Německu, kde se však nedokázal prosadit.

Druhý gól přidal osm minut před koncem po přihrávce Ladislava Krejčího před prázdnou branku. "Od něj to bylo parádní, pro takové přihrávky se fotbal hraje," prohlásil Kadlec, který pak během přímého kopu stál u Milana Nitrianského, od něhož šel míč do příbramské sítě potřetí.

Člen širšího kádru reprezentace byl rád, že Sparta rázně zareagovala na výsledky konkurentů z čela tabulky. Plzeň dala šest gólů Budějovicím, Jablonec uspěl na Slovácku… "Plzeň suverénně vyhrála a hrála opravdu dobře. Jablonec jsem neviděl, ale na Slovácku se nikdy nehraje lehce. Hodili nám rukavici a my naštěstí odpověděli dobře," prohlásil.

Čtěte také: Sparta na úvod jara otočila zápas s Příbramí, dva góly dal Kadlec