První poločas Viktorii vyšel na jedničku. Ve 26. minutě se po několika soubojích dostal k balonu Tomáš Arzberger a jeho přízemní střela k tyči skončila za zády brankáře Kouby. O pět minut později bylo pro červenomodré ještě veseleji, když na 2:0 technickou ranou navýšil Rudolf Novák. Stejný hráč, jenž nastoupil nezvykle na hrotu útoku, skóroval i čtyři minuty poté. Tentokráte si řekl o míč na hranici šestnáctky a krásnou křížnou střelou zvýšil již na 3:0.

Hráči Viktorie Žižkov. Ilustrační foto.
Strahovská Olympia začala výhrou, Žižkov hraje v Budějovicích

Z pokutového kopu proměnil Nitrianský

 
Do druhé půle Bohemians výrazně zvýšili aktivitu, což se projevilo již na jejím začátku. Hubínek skákavou střelou snížil a o devět minut později upravil na rozdíl jediné branky kapitán domácích Brak. Svěřenci trenéra Jiřího Kohouta ale v 85. minutě skórovali počtvrté, hattrick totiž dovršil po samostatném úniku Novák. Domácí celek už jen korigoval z pokutového kopu, který proměnil Nitrianský. 

Jan Laštůvka.
Jan Laštůvka: Výsledky týmu mají vždy přednost

„První poločas se nám nebývale vydařil. Vyhráli jsme ho 3:0, těžko lze klukům něco vytknout. V tom druhém ale Bohemka prostřídala sestavu a vsadila vše na útok. Brzy snížila a poté přidala ještě druhou branku. Soupeř samozřejmě ožil, naštěstí jsme ale přidali čtvrtý gól a domácí už jen snížili z penalty. Byla to divoká přestřelka o dvou rozdílných poločasech. Nadstandardně se dnes dařilo Novákovi, který nastoupil neobvykle na pozici hrotového útočníka a vstřelil hattrick,“ zhodnotil zápas trenér Viktorie Jiří Kohout.