"Mám obrovskou radost, postup je velký úspěch. Byli jsme nenasazení a stejně jsme postoupili. Jsem velice rád, že jsme postoupili s klukama, kteří hrají poháry poprvé," citoval klubový web Hušbauera, který na rozdíl od naprosté většiny spoluhráčů už zažil poháry v dresu konkurenční Sparty.

Šestadvacetiletý záložník se trefil ve 22. minutě zpoza vápna přesnou přízemní střelou ke vzdálenější tyči. "Miky (Jan Mikula) mi to dal krásně pod sebe. Věděli jsme, že terén je nízko střižený a je to rychlé. Naštěstí mi to sedlo a dobře jsem to trefil," pochvaloval si Hušbauer třetí soutěžní gól od zimního příchodu do Slavie ze Sparty.

V první půli hrál velkou roli, protože se na něm ještě těsně před pauzou vyfauloval domácí Nadjack, který dostal druhou žlutou kartu. "Rozhodčí říkal, že už tam jeden zákrok na žlutou měl. Vykompenzoval to po zákroku na mě," mínil Hušbauer.

Po změně stran ale slávisté i v přesilovce inkasovali a nakonec se museli strachovat o postup. "Druhou půli jsme načali špatně, neměli jsme si nechat dát ten laciný gól. Zalezli jsme a báli jsme se. Nám brejky příliš nevycházely, bylo vidět, že máme mladý tým. Ale naštěstí jsme hráli docela kompaktně," uvedl Hušbauer.

V 75. minutě dostal třetí žlutou kartu v soutěži a úvodní duel 4. předkola bude muset kvůli jednozápasovému trestu vynechat. "Je to škoda. Ale hraju trochu důrazněji než dřív, což trenér chce. Někdy z toho jsou karty. Je to moje chyba, měl jsem si dát větší pozor," připustil Hušbauer. "Raději bychom hratelného soupeře, abychom mohli postoupit do základní skupiny. To by byl určitě velký úspěch i pro český fotbal," dodal.