"Asi se s tím dá počítat, že mě tam nepřivítají s otevřenou náručí, potleskem nebo nějakým hezkým choreem. Co mám informace, tak nějaké reakce (domácích fanoušků) na mě tam asi budou," řekl novinářům Hušbauer.

"Ten zápas je prostě takhle vyhecovaný. Když někdo přestoupí k rivalovi, tak to není pro fanoušky dobré. S tím asi musím počítat, že tam bude spíš nenávistná atmosféra. Jsem na to připravený," doplnil slávistický záložník.

Tak nenávistné projevy jako vůči plzeňskému obránci Davidu Limberskému se ale na Letné neočekávají. "Ale těžko říct, co plánují. Nikdy nevíte, co tam může být," konstatoval Hušbauer, který ve středu oslavil 26. narozeniny.

Zvýšené napětí zatím nepociťuje. "Zatím to neřeším, je teprve prostředek týdne. Beru to jako normální ligový zápas proti těžkému soupeři, který je velmi kvalitní. Budu se soustředit na svůj výkon a na výkon týmu, abychom tam něco uhráli," podotkl Hušbauer.

Ukončí gólový půst?

V pěti jarních kolech zatím za Slavii nedal gól. Připsat si premiérovou trefu právě v derby proti bývalému klubu by bylo stylové.

"Bylo by to určitě zajímavé, protože Spartě jsem nikdy nedal gól, ani když jsem hrál za jiné kluby. Takže by to byl můj první gól proti Spartě," uvedl Hušbauer. "A jestli bych ho slavil? Těžko říct," dodal nejlepší kanonýr ligy za sezonu 2013/14.

Jeho dosavadní střeleckou bilanci ve Slavii možná ovlivňuje i to, že nehraje v záloze tak vysoko. "Zatím mi to tam nepadá, ani těch šancí jsem moc neměl. Moje pozice je trochu jiná, než jsem hrál ve Spartě, je trošku níž. Takže šance na vstřelení gólu byla menší," mínil Hušbaeur.

Se sparťany je kamarád

S bývalými spoluhráči ze Sparty se zatím nehecoval. "Kluci mají nabitý program, není potřeba se vůbec hecovat. Občas si s klukama napíšu, máme spolu dobrý vztah, protože jsme spolu hráli hrozně dlouho," podotkl Hušbauer.

Tlak podle něj bude na obě mužstva stejný. Sparta hraje o titul a Slavia o poháry. "Sparta je v laufu, nám se výsledkově doma daří, ale ještě nejsme v takové pohodě, pořád se sehráváme. Víme, že to ještě není ono, ale potřebujeme tam určitě vyhrát, nebo aspoň bodovat. Sparta má nabitý program, ale mají velkou formu, takže to bude hodně těžké," dodal Hušbauer, který v minulých dnech stejně jako velká část týmu zápolil s chřipkovým onemocněním.

Čtěte také: Raději jezdím Blankou, než abych viděl Letnou, směje se Jablonský před derby