"Jsem rád, že jsem zase doma. Doufám, že dostanu šanci v přípravných zápasech, abych měl herní zatížení a uvidíme, co z toho nakonec bude," řekl v rozhovoru pro klubovou televizi Hušbauer. "Věřím, že se kluby dohodnou, záleží jen na detailech," dodal.

Hušbauer odešel do Itálie letos v lednu na roční hostování. V Cagliari se ale neprosadil a vrátil se už po půl roce. "Moc vydařené to nebylo, čekal jsem, že budu hrát víc," uvedl záložník, který nastoupil jako střídající hráč v pouhých třech zápasech.

"Věděl jsem, že jsem přišel v situaci, kdy hráli o záchranu. Byli hodně dole, bylo potřeba udělat změnu a oni ji neudělali. To mě zaskočilo, že když mě přivedli, tak mi šanci nedali," prohlásil.

Hušbauera nezaskočil jen postoj Cagliari, ale také úroveň italské ligy. "Čekal jsem, že italský styl bude jiný, že se bude hrát víc fotbal, ale je to hodně o soubojích. A i když jsme hráli proti Interu Milán nebo AS Řím, tak se to hodně nakopávalo. Čekal jsem, že se bude hrát víc po zemi," uvedl autor 39 ligových branek.

Čtěte také: Do Sparty se vrací Hušbauer. Ščasný: Můžeme ho brát jako posilu. A Rosický?