Zamračený jako nedělní nebe nad Strahovem. Takový je start do nové sezony pro fotbalisty Bohemians Praha.

Tým, který vede nový kouč Robert Žák, nedokázal ani ve svém druhém utkání využít výhodu „domácího“ prostředí a prohrál s Českými Budějovicemi 0:2.

Změny v sestavě nepomohly

„Kvalita zakončení akcí byla na straně Dynama vlastně stoprocentní. Budějovice měly dvě velké šance a ty dokázaly proměnit. I my jsme měli dvě nebo tři úplně stoprocentní šance, a když chcete nepříznivě se vyvíjející zápas otočit, musíte tyto šance proměňovat. Vsamém závěru jsme hráli do úplného rizika, kdy jsme dopředu poslali oba stopery, a toho dokázal soupeř z rychlého brejku využít,“ říkal po utkání trenér domácích.

Ten zamíchal po nepřesvědčivém výkonu z prvního kola základní sestavou. Chybujícího gólmana Beláňe nahradil zkušený Pižanowski. Chyběl i záložník Zoubek, který včerejší duel sledoval jen z tribuny. Naopak do sestavy se nově podívali Lencevič, Demeter a Kwame. Očekávaný efekt to však nepřineslo.

Hosté díky skvělé efektivitě zlomili šestadvacet zápasů trvající prokletí, kdy nedokázali vyhrát na hřišti soupeře.

Pokryli Kincla

Vítěznou morálku Bohemians Praha nepomohla nahodit ani silná bouřka, která se nad Strahovem přehnala před začátkem druhého poločasu.

„Vzhledem k tomu, že Bohemka minulý týden doma prohrála, čekalo nás velmi těžké utkání. Ale velmi pečlivě jsme se připravovali, nic jsme nepodcenili a chtěli jsme uspět. Domácí hráli svůj tradiční styl nakopávaných míčů na Kincla a to se nám dařilo pokrýt. Bohemka hrála poctivý fotbal, odpracovala to, ale kvalita v koncovce byla na naší straně,“ konstatoval Pavel Tobiáš, lodivod Jihočechů.