Navzdory desetistupňovému mrazu a kluzkému terénu se hrál v Praze na Vyšehradě dobrý fotbal a hlavně Bohemians podali na startu zimní přípravy solidní výkon. Vidět byl testovaný Kabajev.

Hráči Bohemians přidali ještě jednu trefu 

Dvojnásobný nejlepší střelec estonské ligy ve 32. minutě nejprve pomohl k vedoucímu gólu Dostála, který doklepl odražený balon do sítě, a o sedm minut později se prosadil sám, když uklidil do prázdné branky spoluhráčovu střílenou přihrávku.

Po přestávce oba týmy prostřídaly sestavu a "klokani" k radosti pár stovek svých fanoušků v hledišti přidali ještě jednu trefu. Povedenou ranou zpoza vápna do horního rohu překonal v 65. minutě královéhradeckého brankáře Lindra Blecha.

Na pozici stopera se představil Petr Buchta 

„Vždy je potěšitelné, když nový rok zahájíte vítězně. A tohle je zároveň turnaj. Myslím, že vítězství bylo zasloužené, hráli jsme lepší fotbal než soupeř. Byli jsme dostatečně efektivní a konečně jsme dali nějaké branky. Mohlo jich být i víc," řekl novinářům kouč Bohemians Miroslav Koubek.

Jeho svěřenci nastoupili v netradičním rozestavení s pěti obránci. Na stoperu se představil Petr Buchta, který do Ďolíčku přišel v průběhu podzimu a dnes za "klokany" nastoupil poprvé. „Zkoušíme různé modely a toho byl jeden z nich. Vždy je dobře, když mužstvo ovládá dva herní styly," podotkl Koubek.

Dvě branky zaznamenal Fousek 

Vstup do Tipsport ligy se hodně nevydařil Brnu, které v domácí skupině C podlehlo druholigovým Pardubicím jasně 0:5. Trenér Zbrojovky Svatopluk Habanec nasadil kombinovanou sestavu s řadou juniorů a navrátilců z hostování.

Už během úvodních jedenácti minut zaznamenal dvě branky Fousek a pardubický záložník krátce před pauzou zkompletoval hattrick. Po změně stran se ještě dvakrát prosadil útočník Petráň.

Čtěte také: Fotbal už není konzervativní. Letos nabídne vlnu revolucí