Po úvodním setkání a zátěžových testech na Fakultě tělesné výchovy a sportu začne u hráčů neoblíbená část sezony, zimní tréninkový dril. Už od příštího týdne pak jsou na programu první přípravné zápasy a to v rámci tradičního turnaje Tipsport liga.

„S ní jsme měli dobré zkušenosti, je to příležitost sehrát dobrá utkání. Bohužel se nehraje v Berouně, kde je ta umělka velká, což nám vyhovuje, vzali jsme ale zavděk hřištěm v Edenu, kde je trává dobrá, takže nás čekají čtyři dobrá utkání," kouká Kozel k zimnímu turnaji.

V jedné z jeho skupin čekají Duklu tři zápasy na tréninkovém areálu Slavie v Edenu – proti domácím, Žižkovu a Táborsku. Plus k tomu zápas o konečné umístění.

Na Julisce zatím počítají spíše odchody. „Do přípravy Plzně se vrací Marek Hanousek, do Jablonce Honza Pázler a tam jde na hostování i Onda ra Vrzal. To jsou tři jisté odchody. Jasný příchod je zatím návrat z hostování v Ostravě Vojty Engelmanna. Dáme šanci mladým hráčům a budeme pracovat na posilnění, ale o tom je ještě brzo mluvit," vysvětluje Luboš Kozel. Tomu bude zejména chybět Vrzal, který si vybudoval stálé místo v obraně. „Místo něj máme Matěje Hanouska. Je to ročník ´93 a stabilní člen jednadvacítky nároďáku. Má za sebou několik ligových i pohárových zápasů, takže není důvod mu tu šanci nedat, když si v přípravě svou výkonnost obhájí."

Díky skvělému podzimnímu finiši Dukla zimuje na čtvrtém místě, což jí dává jasný úkol – vydobyté pozice udržet. „Cílem by mělo být navázat na dobrý konec podzimu, protože ten nás vystřelil tam, kde teď momentálně jsme. Pokud na to navážeme, máme šanci se prát nahoře až do konce," vzkazuje Kozel soupeřům.

Čtvrtá příčka? Nemůžeme se vyhnout dotazům na pohárovou Evropu…

„Poháry nejsou cíl. Pokud by se to naskytlo, tak se tomu nikdo bránit nebude, ale že by se přehodnocovaly cíle, tak tomu není. Uvidíme, jestli se nám podaří naší pozici uhájit. V poháru máme Spartu, což je nejtěžší soupeř, ale šance tam taky jsou," ví lodivod žlutočerveného týmu.

Hned po prvním jarním mistrovském zápase může být Dukla v tabulce ještě výše. Na Julisce totiž přívítá třetí Teplice, které jsou lepší o jediný bod! „Záležet bude na tom, jak do toho na jaře vstoupíme. V prvním kole máme doma Teplice a pak jedeme na Slavii, to může dost napovědět," uzavírá Kozel.

Program zimní přípravy na Julisce

3. ledna: začátek přípravy
4. ledna: kondiční testy
8. ledna: 11.00 Slavia – Dukla
11. ledna: 11.00 Dukla – Žižkov (v Edenu)
18. ledna: 11.00 Dukla – Táborsko (v Edenu)
22. ledna: 13.00 Dukla – Ružomberok
25. ledna: zápas o konečné umístění v Tipsport lize (Eden nebo Beroun)
31. ledna: 11.00 Dukla – Bánská Bystrica
2.-12. února: soustředění na Kypru