„Klokani" protáhli své čekání na výhru na osm kol, doma dokonce v lize nezvítězili už podeváté za sebou a přezimují s náskokem jen čtyř bodů na poslední místo. Liberec bodoval po předchozích dvou porážkách a přezimuje na sedmé příčce se ztrátou pěti bodů na šestý Zlín.

Slovácko proti Dukle
Slovácko ukončilo rok výhrou. Tři body proti poslední Dukle trefil Zajíc

Hašek dvakrát zahrozil

V Ďolíčku se hrál od úvodu zápas v solidním tempu, většina akcí v první půli však skončila před šestnáctkou. Výjimkou byla pátá minuta, kdy po centru Malinského hlavičkoval hostující Oršula a domácí zachránil od inkasované branky gólman Fryšták.

„Klokani" v úvodním dějství zahrozili jen dvěma střelami Martina Haška mladšího. Syn stejnojmenného trenéra Bohemians nejprve trefil jen střed branky a poté jeho pokus zblokoval obránce. Po vyrovnané první půli mohl nakonec jít do kabin s náskokem Liberec. Už v nastavení potáhl míč Malinský, napřáhl zpoza vápna a domácí zachránilo břevno.

Druhou půli zahájili Pražané náporem

Do druhé dějství poslal kouč Bohemians místo druhého ze svých synů Filipa Haška na trávník čerstvého Koubka a Pražané začali náporem. Další střelu Martina Haška vytáhl Nguyen a chvíli nato nechybělo moc, aby si hosté dali vlastní branku.

Real Madrid – Viktoria Plzeň. Patrik Hrošovský přesnou trefou k tyči snížil na konečných 1:2.
Rekord v Evropě a svěží vítr. Ano, český fotbal zase baví

„Klokani" se tlačili dopředu a 20 minut před koncem mohl, z ojedinělého brejku udeřit hostující Aarons, který však v tísni přehodil s gólmanem Fryštákem i branku. Slovan přidal a v 77. minutě měl velkou šanci Karafiát, který po standardce v dobré pozici z voleje trefil jen v ofsajdu stojícího spoluhráče. Na druhé straně se neprosadil střídající Hilál a Bohemians tak potřetí za sebou neskórovali. Zároveň si připsali třetí domácí remízu po sobě a druhou bez branek.