Dukla potvrdila výbornou aktuální formu a vyhrála i pátý zápas letní přípravy. Hlavní hvězdou zápasu byl Marek Hanousek, který dal dvě branky v první půli a po změně stran zkompletoval z penalty hattrick. Mohl skórovat dokonce čtyřikrát, ale těsně po druhém zásahu mu zkazilo radost břevno.

Slavný skotský celek po celý zápas jen dotahoval. V první půli dvakrát srovnal ztrátu, ale na třetí vedoucí gól Dukly už nedokázal zareagovat. Jakub Mareš zvýšil hlavičkou na 4:2, pak sice snížil Van Dijk, ovšem poslední slovo měl střídající Přikryl.

Dukla už před rokem remizovala v přípravě se Celticem 0:0. „Dnes se na nás pozitivně projevilo to, že jsme s nimi hráli už loni a ten respekt z velkého jména nebyl skoro vůbec patrný. Hráči se na to těšili, věřili si a hráli s chutí. V kombinaci jsme byli daleko silnější než domácí," řekl pro klubový web kouč Dukly Luboš Kozel.

„Kdyby mi někdo řekl před utkáním, že vstřelíme pět branek, vysmál bych se mu. Musím ale říct, že jsme opět podali dobrý výkon hlavně směrem dopředu, protože kromě pěti branek jsme měli ještě minimálně dvě další gólové šance. Myslím, že vítězství není náhodné a je zasloužené," dodal.

Celtic Glasgow – Dukla Praha 3:5 (1:1) Branky: 28. Griffiths z pen., 43. Mackay-Steven, 83. Van Dijk – 13., 36. a 49. z pen. Marek Hanousek, 59. Jakub Mareš, 85. Přikryl. Sestava Dukly: F. Rada – Jurendič (60. Kluk), Jeřábek, Štetina, Matěj Hanousek (46. Vrzal) – Považanec (60. Néstor), Gedeon (46. Daniel Tetour), Marek Hanousek – Berger (60. Koval), Beauguel (60. Přikryl), Jakub Mareš (60. Krmenčík). Trenér: Kozel.

Nečekanou výhru si připsali i Bohemians 1905. „Klokanům" se v předchozím průběhu přípravy výsledkově nedařilo, dnes ale zvítězili v Německu nad Norimberkem 1:0. O výhře proti celku z druhé bundesligy rozhodl v 76. minutě Patrick Schick. Norimberk vedl do utkání jako kapitán bývalý český reprezentant Jan Polák.

1. FC Norimberk – Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)
Branka: 76. Schick. Sestava Bohemians: Zlámal – Hašek (56. Pauschek), Škerle, Šmíd, Šírl (46. Morariju) – Havojič (46. M. Jarolím), Jindřišek, Jirásek (67. Žaloudek), Bartek (74. Tomas) – Acosta – Schick. Trenér: Pivarník