„Mohu potvrdit, že nabídka z Číny měla skutečně nadstandardní parametry jak pro klub, tak pro hráče," uvedl na sparťanském webu generální ředitel klubu Adam Kotalík. „Odchod tak důležitého hráče pár dní před důležitým vstupem do jarní sezóny a dvojzápasem s Rostovem, ve kterém chceme uspět, by představoval příliš velký zásah do týmu," vysvětlil.

Částku, kterou byl nejmenovaný čínský klub ochoten za Dočkala dát, Sparta neprozradila. Stejně ani případný hráčův plat.

Čtěte také: Konec ve Spartě? Lafata s další smlouvou nepočítal: Těší mě, že zůstávám

Pohádkový plat? Posun v kariéře? Dočkal z rozhodnutí Sparty zklamaný nebyl. „Seběhlo se to hodně rychle a pak to nabíralo na obrátkách. Klub ale nakonec zaujal stanovisko, že přestup by byl nevhodně načasovaný. A i když je nabídka pro obě strany nadstandardní, ze sportovního hlediska bude lepší, když bych zůstal," řekl osmadvacetiletý záložník.

Chtěl mít čisté svědomí

Vedení přitom na samotného hráče nikterak netlačilo. „Nabídka byla pro klub i pro mě taková, že o tom obě strany musely popřemýšlet," potvrdil Dočkal. „Já jsem chtěl mít čisté svědomí v tom, že klub se nebude cítit z mé strany pod jakýmkoli tlakem," dal vedení jasně najevo, že žádnou negativní reakce z jeho strany nemusí očekávat.

„Rozhodnutí vedení plně respektuju a jsem s tím ztotožněný," uvedl Dočkal, jehož profesionální přístup ocenil i Kotalík. „Společně jsme dospěli k názoru, že tohle řešení je v tuto chvíli správné," podotkl generální ředitel Sparty Kotalík.

Opora letenského klubu tak ve středu vyrazí společně s týmem do Rostova, kde o den později vstoupí do jarní části sezony duelem Evropské ligy.

Nepřehlédněte: Drama na dálnici. Autobusu hradeckých fotbalistů uletěla kola