Prahu se rozhodl posílit Zlín a jeho dvě největší hvězdy, Jugas s Vukadinovičem, měly na stole nabídky ze Slavie i ze Sparty. Prvně jmenovaný hráč nakonec zvolil Eden a druhý si vybral Letnou. Hodně vzruchu na české fotbalové scéně způsobily ukrajinské choutky slávistického bosse Tvrdíka. Ten nejprve lákal Konopljanku, od dob legendárního Ševčenka nejlepšího hráče své země.

Vladimír Šmicer
Vladimír Šmicer: Bojuje se o funkce, ale fotbal má být pro fanoušky

Vedení Slavie sáhle po Rotaňovi 

Přestup, který původně vypadal jako sci-fi, nakonec ztroskotal jen díky tomu, že do německého Schalke, kde Konopljanka momentálně působí, přišel nový kouč, který se Ukrajinci rozhodl dát ještě šanci.

A tak vedení Slavie sáhlo po jeho krajanovi Rotaňovi, který má také zajímavý životopis, ve kterém září například gól ve finále Evropské ligy. Pětatřicetiletý záložník přicestoval v tomto týdnu do Edenu na testy. Uspěje? Počkejme si do pondělí.

Ladislav Polanecký
Na situaci v českém fotbale doplácejí malé kluby, říká šéf Cholupic

Další útočná posila je v hledáčku v Izraeli

„Má toho hodně za sebou. Ve svém věku vykazuje výbornou výkonnost. Hodně jsme o něm diskutovali, uvidíme, jak se ukáže," řekl trenér Jaroslav Šilhavý na úvod přípravy. Také Sparta loví v domácích i zahraničních vodách. Kromě zmíněného Vukadinoviče přivedla stopera Štetinu z Dukly a do útoku k Lafatovi rakouského kanonýra Janka. A další útočná posila je v hledáčku až v Izraeli.

V minulých dnech prosákly informace o zájmu o útočníka Bena Haima z Maccabi, jehož cena šplhá k 80 milionům korun. Ještě o 15 milionů více by musel pokladník na Letné dát za makedonského střelce Nestorovského.

Lukáš Štetina.
Sparťanské posily zatím pocházejí z domácích klubů

Na Julisku dorazila náhrada 

Dočká se česká nejvyšší soutěž opravdu hvězdného zahraničního jména? Diváckému zájmu by to určitě prospělo. Stejně jako kdyby se na hřiště vrátil sparťan Tomáš Rosický. „Obdivuji ho, jak bojuje, aby se dostal zpátky," ocenil nový italský trenér Sparty Andrea Stramaccioni. Velké oslabení obranných řad museli řešit na Dukle, tým totiž opustili dva stopeři, Smejkal se Štetinou.

Na Julisku už ale dorazila náhrada, zkušený srbský bek Ivan Ostojič. „Defenzivu jsme museli akutně posílit. Ivan je svým potenciálem vhodný typ hráče," těší sportovního ředitele Dukly Güntera Bittengla. Na Bohemians panuje relativní klid a trenér Hašek řešil jen několik drobných změn v kádru. Klokani si opět počkají na to, koho pustí ligové kluby na hostování.

Jak pražské týmy v létě posilovaly?Dukla
Ivan Schranz (Trnava)
Ivan Ostojič (Karmiotissa)

Bohemians
Lukáš Hůlka (Ml. Boleslav)
Rudolf Reiter (Vlašim)

Sparta
Vukadin Vukadinovič (Zlín)
Eldar Civič (Slovácko)
Lukáš Štetina (Dukla)
Marc Janko (volný hráč)
Martin Dúbravka (volný hráč)

Slavia
Jakub Jugas (Zlín)
Jakub Hromada (Plzeň)
Jan Laštůvka (Karviná)