Klokani vstoupili do utkání 27. kola soutěže dobře, když ovládali statistiku držení míče, jenže přes zformovanou obranu Písku jen těžko přecházeli. Hrálo se především ve středu hřiště a čekalo se na chyby.

Házenkářky Poruby nezvládly vstup do play-off, když v Polance prohrály úvodní semifinále s pražskou Slavií 22:29.
Házenkářky Poruby semifinále odchodily!

Gól dali v deseti

Hosté poprvé výrazněji zahrozili ve 13. minutě, kdy ale nebezpečná střela z pokutového území přeletěla břevno branky Marka Hulínka. Na druhé straně se jen o chvíli později zastřelovali také domácí, kteří mířili přesněji, jenže gólman Fiala úvodní pokus Písku kryl.

Před dovršením půlhodiny hry se nepříjemně zranil písecký stoper David Klemš, kterého trefil prudký odkop spoluhráče Karla Kulíka přímo do obličeje. Jihočeši si nějakou dobu museli vystačit s deseti hráči, ale paradoxně právě v tomto období dokázali Bohemku zatlačit, a dokonce vstřelit gól. Po rohovém kopu dostal ve 30. minutě míč do sítě kapitán Filip Blažek.

Fotbalisté Bohemians měli pevnější nervy

Pražané museli dotahovat a vyrovnat chtěli ještě do přestávky. Snažil se o to hlavně Dominik Nátr, který nejprve napálil břevno Hulínkovi svatyně a v dalším útoku na píseckého gólmana nevyzrál v přímém souboji.

Po změně stran územní převaha soupeře gradovala, ale dlouho se hrálo bez vyložených šancí. Recept na domácí obranu našli hráči z hlavního města až v 65. minutě. To Michal Vrána nasadil ke sprintu po pravém křídle s balónem u kopaček. Povedlo se mu projít až před Marka Hulínka a také přesně zakončit - 1:1.

V normální hrací době již další branka nepadla. Oba týmy si rozdělily po bodu a o tom bonusovém rozhodoval penaltový rozstřel, jež domácím příliš nevyhovuje. Tento fakt se potvrdil i tentokrát. Fotbalisté Bohemians měli pevnější nervy a připsali si bod navíc.

Viktoria Žižkov vs. Baník Ostrava
Fanoušci dotlačili Baník k výhře na Žižkově

FC Písek - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0) Pen: 4:5Branky: 30. Blažek - 65. Vrána.
ŽK: Hlinák, Vrána, Duong Thanh (všichni Bohemians).
Rozhodčí: Průcha - Klimeš, Šíma.
Diváků: 69.
Sestava FC Písek:
Hulínko - Sigmund, Kulík, Klemš (35. Votava), Němeček - Jančura, Viták, Kinkor, Dan (90. Žurek), Blažek - Musil (79. Hrala).
Sestava Bohemians Praha 1905:
Fiala - Václavík, Buneš, Hlinák, Nátr, Vrána, Kocourek, Farkaš, Duong Thanh, Vala, Jaroš.

Trenér FC Písek U19 Rostislav Grossmann: „Hráli jsme s těžkým soupeřem. Kdyby mi někdo před zápasem řekl, že s Bohemians budeme remizovat, tak bych to asi bral, ale teď jsem trochu zklamaný z penaltového rozstřelu. Nevyužili jsme toho, že soupeř byl pod tlakem. Hosté byli fotbalovější a my naopak bojovnější. Napravili jsme dojem z Mostu a znovu jsme naskočili. Nyní můžeme jet do Jablonce klidnější a s myšlenkami, že bychom tam mohli něco uhrát."