Tábor téměř čtrnácti tisícovek příznivců červenobílých doufal jen v jediné tři body by sešívané dostaly na koně. Svěřenci kouče Šilhavého si však z trávníku odnesli pouze jeden bod. Příčina? Dvakrát ztracené vedení! „Přišli jsme si o výhru vlastními chybami. Měli jsme v obou případech dostatek šancí, jak náskok potvrdit. Situace je i nadále v našich rukou, byť ani jedno utkání nebude lehké," hodnotil kouč ztrátu.

Hráči Slavie.
Boj o titul: Slavia může jít do trháku

Zdá se to téměř již jako ohraná písnička. Slávisté v závěru sezony přestávají zvládat psychický tlak. To se projevuje zejména v domácích zápasech, ve kterých poslední dobou nejčastěji ztrácejí. Jak ze situace ven? „Tlak na nás je enormní. Nesmíme na to ale házet veškerá zaváhání. Každopádně je jasné, že domácí zápasy se spoustou fanoušků v očekávání jsou náročné," zmínil Šilhavý.

Kontroverzní penalta pro domácí 

Utkání výrazně ovlivnila také penalta ve prospěch domácích. Střídající van Buren se dostal krátce po příchodu na hřiště do kontaktu se stoperem Štětinou. Rozhodčí Příhoda i přes protesty ukázal na penaltový puntík. Hostující lodivod Hynek se však na situaci dívá s nadhledem.

„Písknutá byla, takže o tom nemá cenu diskutovat. Jestli jsem se nad něčím pozastavil, bylo to vyhodnocení souboje ještě před penaltou. Rozhodčí Příhoda to měl těžké, v ostatních soubojích rozhodl spravedlivě. Nemůžeme si na něho stěžovat," prohlásil Hynek.

Muris Mešanovič.
Slavia v útlumu. Remízu zachránili Mešanovič a Pavlenka

Slavii čeká azyl na Strahově 

A jak boj o titul vlastně skončí? Slavia má před sebou utkání v Mladé Boleslavi, dále pak zápas s Brnem ve strahovském azylu. Tam se červenobílí vrátí po devíti letech. Může být právě nezvyklé prostředí překážkou k dobrému výkonu?

„Myslím, že by nám to nemělo vadit. Je jedno, jestli budeme hrát v Edenu nebo na Strahově. Příjemné to není, ale smířit se s tím musíme. Věřím, že nás fanoušci přijdou podpořit, ať hrajeme kdekoliv," řekl s nadějí Šilhavý.

Stadion Eden.
Slavia má konečně domov. Eden už patří klubu

Právě protřelý kouč má s bojem o titul bohaté zkušenosti. Před šesti lety se při jeho angažmá v Liberci o trofeji rozhodlo až v posledním kole. „Pamatuji si na to, bylo to ještě o to pikantnější, že to bylo s Plzní. Ta byla přímou konkurencí v boji. Určitě z té doby klukům něco povím." Tehdy měl Šilhavý štěstí a titul slavil. Přenese se jeho kouzlo i do kabiny Slavie?