„Věřím, že máme tým, který je konkurenceschopný a půjdeme se s každým poměřit s otevřeným hledím. Pro nás je to výzva se ukázat a uspět," vzkazuje na dálku soupeřům.

Po postupu z druhé ligy stálo vedení „Klokanů" před velkým úkolem, připravit Ďolíček na ligu. A to se podařilo.
„Stadion je připravený. Hodně pomohli i fanoušci nákupem ve fanshopu nebo veřejnou sbírkou, z níž přispěli na výstavbu vyhřívaného trávníku částkou téměř osmi set tisíc korun," chválí své příznivce ředitel klubu Ladislav Valášek.

A právě na mohutnou podporu fanoušků v Ďolíčku budou zelenobílí hodně spoléhat.

„Pro nás je to velice důležité a může to být jedním z aspektů, který by nám mohl pomoci k záchraně," vysvětluje trenér Weber, který pamatuje i vyhnanství v Edenu, kde Bohemka nejvyšší soutěž opustila. „Ten rozdíl je v atmosféře a podpoře fanoušků je v Ďolíčku oproti Edenu obrovský," dodává.

Díky rekonstrukci stadionu hrají Bohemáci první dva zápasy venku. Dnes v Plzni a v příštím kole v Brně. Domácí premiéra je pak čeká ve třetím kole, kdy hostí Příbram.

Atmosféra v Ďolíčku bude naše velké plus, ví mladý „Klokan" Jakub Rada

Jak se těšíte na ligovou 
premiéru, kterou si odbudete rovnou na hřišti úřadujících mistrů v Plzni?
Těšíme se moc. Je jedno, kde začínáme, musíme předvést kvalitní výkon a uvidíme, na co budeme v lize stačit a kde se budeme pohybovat.

Máte v úvodu sezony hodně těžký los. Přitom chytnout začátek by bylo hodně důležité…
Začátek může něco ukázat, ale taky nemusí. Můžeme třeba prohrát v Plzni, ale musíme se pak poměřit s těmi týmy, které jsou nám výkonnostně papírově bližší. Těžko říct. Možná je dobře, že máme takhle těžký los na začátku. V lize si stejně není z čeho vybírat.

Může vám hrát do not, že Plzeň i Sparta mají teď kvůli pohárům náročnější program?
Bavili jsme se o tom s klukama, že tohle taky může být naše výhoda. Nemusí proti nám nastoupit v plných sestavách a mohou mít myšlenky někde jinde a mohou nás podcenit.

Jak se lišila letošní příprava od té druholigové? Kvůli brzkému začátku byla hodně krátká…
To asi byla jediná odlišnost. I když jsme se připravovali na druhou ligu, tak jsme hráli s kvalitními soupeři. Letos to bylo výrazně kratší a intenzivnější.

Velké plus pro vás bude Ďolíček, ve kterém vaši fanoušci vytvářejí skvělou a bouřlivou atmosféru…
Někde jsem slyšel, že se i soupeři u nás více vyhecují k lepšímu výkonu než při jiných venkovních zápasech, takže je to takové dvojsečné. Ale určitě na naše fanoušky budeme hodně spoléhat a věříme, že nám to pomůže. Atmosféra je tady opravdu super a určitě to bude naše velké plus.