Do základní sestavy Bohemians se vrátil uzdravený brankář Berkovec. Ten kvůli otřesu mozku v utkání se Slováckem vynechal poslední tři kola. Vršovický tým v Ďolíčku uspěl hned z první akce. Kuchta nacentroval do šestnáctky, míč se přes nedůraznou obranu dostal k Markovičovi a ten ve 28. vteřině propálil gólmana Radu. Srbský útočník oslavil premiérovou ligovou trefu v dresu Bohemians, svěřenci Miroslava Koubka skórovali poprvé od listopadového duelu na půdě Slavie.

Dukla dobře vstoupila do druhého poločasu 

Domácí dlouho kontrolovali hru, ale na konci poločasu málem dovolili soupeři srovnat. Juroška nejprve zbrzdil slibný brejk, když nahrál do strany Miloševičovi a ten z úhlu nepřekonal Berkovce. Pozorný gólman Bohemians pak těsně před koncem vyrazil další Miloševičovu ránu i dorážku Tetoura.

Dukla dobře vstoupila i do druhého poločasu a v 54. minutě vyrovnala, když Holenda chytře tečoval Tetourovu přízemní střelu mimo dosah Berkovce. Jeho branku pak těsně minul střídající Olayinka. "Klokani" se nedokázali dostat do tempa a vyprodukovali jen nepřesnou střelu Havla a hlavičku Krcha.

Bezpalec dal svůj první ligový gól 

V 80. minutě Dukla dokonala obrat. Podaný našel z rohového kopu Bezpalce a dvacetiletý záložník hlavou zaznamenal svůj první ligový gól. Dejvické mužstvo nepustilo Bohemians do velkého závěrečného tlaku a poprvé v samostatné nejvyšší soutěži v Ďolíčku vyhrálo.

Miroslav Koubek (trenér Bohemians): „Začali jsme dobře. Takových 25 až 30 minut jsme byli lepším mužstvem. Škoda, že jsme z této dobré hry nevytěžili alespoň ještě jednu branku, potom by to bylo pro nás asi příznivé. Obával jsem se, že dnes můžeme zaplatit daň za středu (dohrávka s Plzní), což se stalo. To je moje jediné vysvětlení, proč jsme kolem té 30. minuty začali být pozdě u druhých balonů a začali prohrávat souboje. Věřili jsme, že v poločase načerpáme síly a bude to pokračovat dobrým způsobem. Ale ta pravděpodobně se zvyšující únava vyústila ve zbytečné ztráty míče. Když jsem unavený, odejde mozek a nedaří se herně. V přechodové fázi jsme měli strašně pokažených balonů. Dostali jsme takové branky, jaké jsme dostali. Ne, že by si toho Dukla tolik vytvořila. Ale naše hra už nebyla dobrá. Za druhou půli jsme si toho moc nevytvořili, jenom závary po standardkách."

Jaroslav Hynek (trenér Dukly): „My jsme se snažili tým připravit na nátlakovou hru soupeře, ale nakonec jsme zjistili, že se nám to moc nepodařilo, protože nám Bohemka prakticky v první minutě dala gól a tím šla aktivita hodně pro ní. Asi 25 minut na nás vytvářela takový tlak, že jsme se vůbec nedostávali k naší hře. Ale až na tu branku si Bohemka nevytvořila vůbec nic. My ve třetí části prvního poločasu měli šance. Předpokládali jsme, že Bohemce po těžkých zápasech v Brně a s Plzní v druhém poločase síly dojdou, což se také potvrdilo. Dokázali jsme toho využít, byli jsme daleko víc přesnější a dali dvě krásné branky, které nám přinesly vítězství. Tou celkovou nebezpečností jsme si ho zasloužili."