Bohemians začali aktivněji a hned z první větší šance udeřili. Hubínek ve 21. minutě kolmou přihrávkou dostal do šance Acostu, který sám před brankářem Pavlenkou nezaváhal a připsal si třetí gól v české lize. "Chtěli jsme se konečně v domácím zápase dostat do vedení. Věděli jsme, že Baník má obrovské problémy, pokud dostane první gól," vysvětloval domácí trenér Roman Pivarník.

Hosté mohli vzápětí odpovědět, ale Červenkovi chyběl krok k tomu, aby sám před Zlámalem zasáhl míč. Na druhé straně pálil v dobré pozici domácí Čížek jen do Pavlenky.

Baník v druhé polovině úvodního dějství přidal a v 41. minutě měl zajímavou šanci. Míč propadl na zadní tyč k Mondekovi, jehož střelu vyrazil brankář Zlámal nad sebe a míč už z brankové čáry odvrátil Škerle.

Ostravský kouč Korytář poslal po přestávce na hřiště Kukece a čerstvý záložník hned nebezpečně napálil míč do prostoru malého vápna, odkud se jej Červenka patičkou snažil umístit za brankáře, ale těsně minul.

Tlak a několik šancí

Slezané se tlačili za vyrovnáním, ovšem Červenka tečoval míč po rohu vedle a v 63. minutě zkazila Narhovi radost tyč. Místo toho opět skórovali Bohemians. Střídající Schick byl na trávník necelé čtyři minuty, než přebral míč, po úniku na pravé straně si jej navedl ke střele a z hranice velkého vápna trefil horní roh branky.

Bohemians se uklidnili a měli další šance, třetí trefu ale přidali až v v 79. minutě. Útočník reprezentační jednadvacítky Schick poprvé v kariéře vstřelil dvě branky v jednom ligovém utkání, když rybičkou usměrnil míč do sítě po přímém kopu. "Klokani" tak prvně v ligové sezoně skórovali třikrát v jednom duelu.

"V druhé půlce jsme posílili ofenzivu, chtěli jsme to strhnout na svou stranu, nebo přinejmenším tady uhrát bod. To se nám nepodařilo. Soupeř vytěžil z minima maximum, byl efektivnější než my," shrnul trenér Baníku Radomír Korytář.

První ligová branka

Jeho svěřenci potom zaznamenali aspoň čestný gól. Narh sice znovu trefil jen tyč, ale vzápětí v 88. minutě propálil Zlámala Dostál a připsal si první ligovou branku v kariéře.

"Poslední tři zápasy, sedm bodů," usmíval se viditelně spokojený Pivarník. "Byly to všechno důležité zápasy a těžké po psychické stránce. Šlo o hodně," dodal kouč Bohemians.

Hosté jeli do Ostravy skleslí. Ač jsou suverénně poslední, nikdo ještě nemluví o sestupu. Nahlas. Naposledy bodovali na začátku října. "Všichni samozřejmě umíme počítat, ale pokud ta naděje je, byť třeba maličká, tak to určitě nevzdáváme. Bude záležet všechno na výsledku s Jihlavou, jak to zvládneme," konstatoval Korytář.

Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 3:1

Branky: 64. a 79. Schick. 21. Acosta - 88. M. Dostál. Rozhodčí: Ardeleánu - J. Paták, Vysloužil. ŽK: Narh, Mišák (oba Ostrava). Diváci: 4952. Poločas: 1:0.

Bohemians: Zlámal - Pauschek, Krch, Škerle, Šírl - Jindřišek - Acosta (90. Hašek), Jirásek, Hubínek, Mosquera (84. Bartek) - Čížek (60. Schick). Trenér: Pivarník.

Ostrava: Pavlenka - M. Dostál, Kaša, Machovec, Lučič (68. Holzer) - Ježdík - Narh, Mišák, Lásik (46. Kukec), Mondek (58. Szotkowski) - M. Červenka. Trenér: Korytář.