Úvod zápasu byl z vaší strany výborný, šancí bylo dost…
Chtěli jsme si chytnout hned od začátku diváky a šance jsme si vytvářeli. První poločas se musel všem líbit, oba týmy hrály uvolněně, takhle by měl fotbal vypadat.


Co po vás chtěl nový trenér? Hnát vás dopředu?
Hlavně chtěl, abychom z nohou shodili nervozitu, psychicky se dostat nahoru a hrát pro diváky. Hráli jsme na riziko, všechno do útoku. Kdybychom jednu šanci v prvním poločase proměnili, tak věřím, že jsme to vyhráli. Ale myslím, že remíza je zasloužená.


Jak na vás působí trenér Poustka?
Tak my ho známe už dlouho, byl to náš asistent, takže žádná novinka. Neměl ani moc času, celý týden jsme se připravovali ještě s trenérem Strakou.


Co všechno se pro vás změnilo po jmenování Martina Poustky trenérem?
Moc se toho ani stihnout za dva dny nedá. Připravil nás dobře psychicky, což jsme před důležitým zápasem potřebovali. Bohužel jsme se mu neodvděčili třemi body, i když jsme si to dneska velice přáli. Nakonec musíme brát i tu remízu.


Je pravděpodobné, že budete mít čtyři trenéry během jedné sezony, jak takové změny vnímáte?
Pro mne to je osmý trenér za dva roky, v Řecku jsem jich zažil pět za rok a půl, tady za půl roku tři. Takže to pro mne zase taková novinka není. Já věřím, že se co nejdříve zvedneme bodově v tabulce, protože další propad si už opravdu nemůžeme dovolit.


Utkání se hrálo v úplně jiné, pozitivní atmosféře, ulevilo se týmu po odchodu Františka Straky?
František Straka nás celý týden na utkání připravoval, upozorňoval nás na to, že budeme pod tlakem novinářů, kteří budou tvrdit, že budeme hrát o záchranu. Martin Poustka tým převzal dva dny před zápasem, bylo to pro nás překvapení. Takticky už jsme připraveni byli, jenom jsme si řekli, že chceme hrát na riziko dopředu, ať se hra líbí fanouškům a nastřílíme branky.


Bylo na Františku Strakovi znát, že celou situaci snáší stále hůř?
On to už od začátku snášel hůř a hůř. Nechci to příliš hodnotit, nevím, co všechno prožíval mimo fotbal. Vážím si toho, že rezignoval kvůli nám hráčům, aby se nám hrálo líp. Toho si ceníme.


Všichni v tabulce pod vámi naplno bodují, pásmo sestupu se k vám plíživě přibližuje, není to nepříjemný pocit?
My máme dobrý tým, zvedáme se. Myslím si, že se připravíme dobře už na důležitý Dukle a tam zabodujeme a to nám pomůže se správně nachystat na derby.


Martin Poustka proměnil zálohu, do které vysunul Milana Nitrianského a Róberta Cicmana. Zdálo se, že to fungovalo lépe než v minulých zápasech, osvědčily se tyto změny?
Mně se hrálo dobře hlavně v prvním poločase, byl jsem hodně u míče, měli jsme šance. Bohužel mě chytlo na konci první půle tříslo a už jsem to dohrával s bolestmi, už to nebylo ono.


Ty změny v sestavě už byly rozhodnutím Martina Poustky?
Ano, hned jak převzal tým, tak nám řekl, že potřebujeme změny a že je uděláme. Myslím si, že taktiku postavil dobře, chyběl nám k tomu jenom ten potřebný vítězný gól. Věřím, že když jsme to nezlomili dneska, tak se nám to už musí podařit v dalším kole v derby s Duklou.

 

Michal KÁVA / Ondřej ZLÁMAL