Už na osm zápasů protáhli slávisté sérii neporazitelnosti proti tradičnímu rivalovi z Letné. Trenér Trpišovský přitom do základní sestavy nasadil hned několik náhradníků. V brance se objevil Přemysl Kovář, v ofenzívě zase od začátku operoval Baluta, zatímco třeba Škoda s Hušbauerem sledovali tentokrát fotbal pouze z tribuny.

Netradiční pohled byl i na sektor hostujících fanoušků, který tentokrát na protest proti výkonům sparťanských fotbalistů takřka zel prázdnotou.

Slávisté začali zápas aktivněji, za což byli odměněni už v sedmé minutě, kdy si Souček naskočil na rohový kop a počtvrté v řadě rozvlnil síť sparťanské branky – 1:0. Spartu ale vrátil do zápasu pokutový kop nařízený za zákrok Kováře na Tetteha. Úspěšně se jej ujal Kanga. Naopak pro zraněného Tetteha utkání skončilo předčasně.

Rozhodnutí přišlo pět minut po přestávce, kdy Ševčík vybídl nabíhajícího Coufala, ten předložil míč Balutovi, který zblízka skóroval. V závěru utkání si ještě kouč Trpišovský dovolil poslat na hřiště coby střídající hráče navrátilce z marodky Hromadu s Teclem. Chvíli na to už mohly propuknout mistrovské oslavy.

Utkání 4. kola nadstavby první fotbalové ligy, skupina o titul: FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha, 19. května 2019 v Ostravě. Na snímku radost Slavie.
Sci-fi v Edenu? Slavia dostala motivační tiket k Lize mistrů
Daniel Soungole
Fotbalistu Soungoleho štvou pomluvy. Trpí také jeho rodina