Výsledky pitvy ukázaly, že mužův odchod ze světa nebyl rychlý ani bezbolestný. Za své vzaly spekulace, že tělo zabalené do deky a autoplachty převezl na skládku v Chýnici řidič, který se potřeboval zbavit mrtvoly sraženého chodce, aby zametl stopy po dopravní nehodě. Ukázalo se, že nešťastníka kdosi velmi surově ztloukl.

„V týdnu mezi 4. a 11. únorem byl zbit jedním či více pachateli – a poté ještě nějakou dobu žil,“ přiblížila tragický konec neznámého muže Soňa Budská ze středočeské policejní správy. Kriminalisté podle jejích slov předpokládají, že o zraněného muže někdo pečoval – byl totiž relativně čistý a měl jen zhruba dvoudenní strniště. Přitom zhruba týden přežíval ve stavu, kdy se o sebe sám postarat nemohl. Smrt pak přišla mezi 18. a 20. únorem.

Mrtvý muž pravděpodobně pracoval jako dělník ve stavebnictví. „Rozhodně v tuto chvíli nemůžeme potvrdit, že jde o cizince,“ připomněla Soňa Budská ze středočeské policejní správy. Právě tímto směrem se přitom rozběhlo první šetření kriminalistů – protože se po mrtvém muži zatím nikdo nesháněl, předpokládali, že se mohlo jednat o cizího státního příslušníka, který do Česka přijel za prací.

Jakékoliv informace, které by pomohly zjistit totožnost mrtvého muže nebo dopadnout pachatele, přivítá policie na bezplatné lince 158; volat je také možné na telefonní čísla 974 861 611, 736 666 993.

Co je o mrtvém známo

- věk kolem 40 let, výška 171 cm, šedomodré oči
- měl čelní pleš, zbytek vlasů hnědé barvy
- neměl žádné tetování
- jizvy na bocích napovídají, že zhubl poté, co v minulosti měl obézní postavu